Jak vyléčit kvasinky

0
609

Asi každá žena ve svém životě poznala, jak jí dokáží kvasinky znepříjemnit život. Kvasinky mohou přijít z různých důvodů a to i tehdy, kdy ještě u dívky nebyl zahájen sexuální život. Kvasinková infekce se projevuje svědivým, pálivým a zapáchajícím výtokem z pochvy a bohužel se vrací opakovaně.

Jedná se o velmi časté onemocnění u žen. Může ho vyvolat užívání antibiotik, oslabení imunity, těhotenství, kvasinky také může způsobit hormonální antikoncepce, nebo nedostatečná hygiena, což ovšem neznamená, že každá žena, trpící kvasinkovou infekcí, hygienu podceňuje. Kvasinky se samozřejmě mohou přenášet i pohlavním stykem.

Pokud se u vás kvasinková infekce vyskytla, dejte si půst, dokud nebudete vyléčena. Jak preventivně kvasinkám předejít? V létě nezůstávejte v mokrých plavkách, ale raději se i hned převlékněte do suchého. Nepoužívejte tampony. Používejte pouze mýdla na intimní hygienu. Při menstruaci vyměňujte vložky a tampony častěji.

Vhodné je také používat bavlněné spodní prádlo. Pokud se u vás kvasinky vyskytli, vyhledejte co nejdříve lékaře, gynekologa. Léčba není dlouhá trvá maximálně 5 – 10 dní, kdy se aplikují globule, čípky, vaginální gely, mastičky a podobně.

Léčit kvasinky si můžete zkusit i sami doma. Velice účinný je bílý jogurt, do kterého se namočí tampon a ten následně vložíme do pochvy. Pak také má dobré účinky tea tree oil gel, jež se dá volně koupit v lékárně a nebo výplach Tantum Rose. Vyzkoušejte jeden z těchto přípravků a pokud vám nepomůže, pak si zajděte pro radu raději k lékaři.

Kvasinky jsou snadno léčitelné a obvykle máte do týdne od této nepříjemné nemoci pokoj. Jako prevence je také vhodné používat při pohlavním styku kondom a to zejména tehdy, střídáte-li partnery. Zabráníte tím nejen přenosu kvasinek, ale celkově všech pohlavních chorob.