Jak zahnat bolest hlavy

0
505

Bolest hlavy nám může pořádně komplikovat život. Sama o tom vím své. Pokud se mi bolest hlavy rozjede, tak nevím kudy kam a co dělat, aby to přestalo. Prášek už samozřejmě nezabere a tak trpím. Naštěstí jsem v poslední době objevila něco, co mi při bolesti hlavy pomáhá.

I když mi nezabere prášek, potřu si čelo a spánky koňskou mastí a to klidně v hodně silné vrstvě a lehnu si. Neuvěřitelné je, jak mi dokáže koňská mast od bolesti pomoci. Myslím si, že stejné účinky bude mít i čínská mast, kterou jsem ale již dlouho nikde neviděla a tak vůbec netuším, kde by se dala sehnat.

Koňská mast je pálivý chladivý gel, který mi skutečně od bolesti dokáže pomoci. Nicméně, jakmile cítíte, že vás začíná bolest hlavy sužovat, tak si okamžitě vezměte prášek. Nurofen, Brufen….. a podobně. Nikdy nečekejte na to, až se bolest rozjede na plno, protože pak už je většinou pozdě.

Prášky noste neustále u sebe, nikdy totiž nevíte, kdy vás bolest může dostihnout. Jakmile vás bolest lapí do svých spár, je těžké se z nich vymanit. Pokud nemáte doma koňskou, ani čínskou mast, pomozte si alespoň mokrým hadrem, který přiložíte na čelo.

Trpíte-li bolestmi hlavy často, pak si zajděte k doktorovi a nechte se vyšetřit. Doktor vám také napíše silnější prášky na hlavu, které by vám měli zabrat mnohem rychleji než léky, které jsou volně v prodeji. Důvodů proč vás bolí hlava je mnoho.

Můžete být dehydratovaní, hlava může začít bolet stresem, pokud jste dlouho na slunci a podobně. Jiné příčiny dokáže odhalit neurologické vyšetření, které byste rozhodně měli podstoupit, pokud trpíte častými bolestmi hlavy.