Jednou z výhod, které golf hráčům umožňuje, je, že se dá hrát během celého roku. Nezáleží na počasí nebo ročním období – do golfu se můžete pustit kdykoliv. Jediné, co k němu skutečně potřebujete, je dobrá nálada, chuť a samozřejmě správná golfová výbava. Právě v zimě není radno počasí podceňovat a zanedbat tak svoje zdraví. Ještě než vyrazíte proto pečlivě zkontrolujte, zda máte všechno, co potřebujete. A to není jen golfová hůl, míčky či jiné příslušenství, ale také vhodné oblečení.

Oblečte se teple!

Člověk by si mohl myslet, že na golf nic zvláštního nepotřebuje. Skutečnost je ovšem jinde. Bez správného golfového oblečení můžete ohrozit své zdraví. Hrát bez správných golfových bot je jako hrát fotbal bez míče. Golfová obuv je speciálně tomuto sportu přizpůsobená. Jak? Plastové spiky, které jsou připevněné na podrážkách bot, vám zajistí správnou stabilitu a také minimalizuje riziko, že někde spadnete. I to nejmenší, na oko nedbalé uklouznutí může způsobit, že míček do jamky netrefíte. Zvláště v kopcovitém terénu to může být v tomto počasí nebezpečné. Nejenom, že se na kopec bez pořádných bot ani nemusíte dostat, ale hlavně se víc jako na hru budete soustředit na svoji chůzi, což je při golfu, který vyžaduje dokonalé soustředění a přesnost, obrovský problém.

Abyste zůstali v teple, investujte do pohodlné a teplé golfové bundy, která vám jen tak lehce nepromokne a ochrání vás před deštěm. Je důležité, aby bunda seděla a nijak vám nepřekážela v pohybu.

Vzhůru do hry!

Jestliže máte kompletní golfovou výbavu, včetně správných golfových holí i míčků, vše sbalte do praktického golfového bagu a můžete vyrazit. Pokud je počasí opravdu nepříznivé, jednou z možností je navštívit golfová centra, které za škaredého počasí dokáží nabídnout řešení. A tím jsou golfové indoory či simulátory. Stačí jen na internetu vyhledat golfové kluby či centra v blízkosti vašeho bydliště.

Nezapomeňte, že v golfu nezáleží na tom, zda jste profesionál, nebo pouze nadšenec. Možností kde a jak hrát golf je celá spousta. Jediné, co potřebujete, je vybrat si.

Tak vzhůru do dalších golfových úspěchů!