Zimní období už je neomylně tady, dny se zkracují a počasí venku není zrovna lákavé. Spíš naopak – svádí nás k tomu, abychom se zavřeli hezky v teple svého domova, užívali si pohodlí a k tomu zakusovali něco dobrého. Jenže, tento způsob života nenechá na následky dlouho čekat, nějaké kilo navíc se objeví dřív, než se nadějeme. Teplé bundy a kabáty sice nějaký ten nedostatek shovívavě skryjí, rostoucí hodnota na váze se však neblaze podepíše, jak na vašem zdraví, tak i dobré náladě a psychické pohodě. Proto je načase překonat svoji lenost a pustit se do práce. Pravdou je, že venku se toho v sychravém a pošmourném počasí příliš dělat nedá. Vyrazit však můžete do fitness centra.

Cesta za vysněnou postavou

Pokud se cvičením teprve začínáte, svěřte se do rukou trenéra. Ten vám sestaví plán, díky kterému dosáhnete svých stanovených cílů, a naučí vás pár triků, s nimiž půjde úsilí snáz. Poradí vám také s výživou, neboť ta ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně patří a bez promyšleného a vhodně sestaveného jídelníčku kýžených výsledků nedosáhnete. Osobní trenér se tak stane jakýmsi vaším průvodcem na cestě za vysněnou postavou, a protože vás zahálet rozhodně nenechá, viditelné výsledky se co nevidět dostaví.

Aerobní aktivity i odpočinek

Kromě samotného posilování je vhodné doplnit do vašeho tréninkového plánu také aerobní aktivity, které vám pomohou zbavit se nadbytečných tukových zásob. Ideální je k tomu například spinning, díky němuž si vytvarujete a zpevníte postavu a zbavíte ji nechtěných faldíků. To vše za doprovodu hudby, která vás nabudí k maximálnímu výkonu. Další formu aerobního cvičení představuje H.E.A.T. , který vychází z přirozeného lidského pohybu – chůze. Díky tomu je vhodný pro každého bez rozdílu, protože chůze není tak náročná jako běh a nezatěžuje klouby. Připravené výmluvy můžete tedy rovnou hodit za hlavu, místo toho raději sbalte pohodlné sportovní oblečení a kvalitní běžecké boty a vyrazte. Po vynaložené námaze přichází na řadu také zasloužený odpočinek. Načerpat síly a zregenerovat tělo můžete třeba v sauně, bazénu či páře. Využít můžete také služeb masérů, kteří se postarají jak o vaši tělesnou, tak i duševní kondici. Tak, nečekejte na zítřek a začněte pracovat na vaší postavě ještě dnes!