Mnoho lidí si letní dovolenou užívají v různých destinacích na plážích u moře. Pravdou je, že vedle nich je spousta těch, kteří jsou ovlivnění i nynější nejistou situací a bojí se vycestovat do zahraničí, avšak i tito lidé často vyhledávají přehrady a koupaliště, u kterých by si mohli užívat léto, plavat.

Bez vodních radovánek nemůže být léto

Snad každý mi dá za pravdu, když pronesu, že k létu bezpochyby patří voda. Každý si rád užívá vodní radovánky i odpočinek na dece, který si u vody mohou dopřávat. Ovšem trávení času u vody, znamená i dlouhý pobyt na parném sluníčku. A potom zbývá jen hledání možností, jak se zchladit. Úplně nejlepším zchlazením je právě jít do vody, avšak je jasné, že ve vodě nevydržíte celý den.

Zchlaďte se studenými nápoji

Dalším velice efektivním a vhodným způsobem, jak se v létě zchladit jsou studené nápoje. Výhodou je, že na koupališti bývají různé hospůdky, takže zde si můžete studený nápoj koupit. Ovšem u přehrady je to jiná, protože se najde málokterá přehrada, kde by byl i nějaký malý kiosek či něco podobného. V takovém případě vám nezbývá nic jiného, než si donést vlastní nápoje. Avšak udržet je i v parných dnech studené je těžké. Někteří zkoušejí láhve dát do vody, aby se trošku chladily, což pomáhá, ale není to žádný zázrak. Další dobrý nápad jsou chladící tašky. Sice jsou trochu mohutnější a větší, ale za to si kromě pití do ní můžete dát třeba i nakrájený meloun či jiné ovoce, které vás v létě také perfektně osvěží.

Originální šperk, díky kterému se osvěžíte

Kromě vody a studených nápojů existují i jiné speciální nápady, jak se aspoň trošičku osvěžit. Takovou velmi zajímavou možností je také šperk, který si můžete sami vytvořit a který vás bude ochlazovat. Celý princip spočívá v tom, že nastříháte houbu na různé zajímavé kousky, které později navlečete na provázek a dáte si je na krk. Když půjdete do vody, houba se nasaje, a i když vylezete ven s vody, tak bude stále mokrá a chladná, což bude v parném horku velmi příjemné. Navíc budete opravdu originální, protože si šperk vyrobíte sami.

Hra, která je nejen zábavná, ale také osvěžující

V případě, že jdete k vodě s dětmi či nějakou dobrou partou, určitě byste neměli zapomenout vzít si nafukovací balónky, protože právě s nimi si můžete dopřát nejen spoustu zábavy, ale také dokonalé letní osvěžení. To je velice jednoduché, stačí jen balónky napustit vodou a začít je po sobě házet. Když balónek praskne, nikoho nic nebolí, ale naopak vystříkne studená voda, což je ve velkých vedrech úplné blaho. Existují i speciální balónky pro tyto vodní hrátky, které nejsou příliš drahé, ale jsou mnohem lepší, než zkoušet cpát vodu do klasických párty balónků.

Existuje spousta možností, jak se lze efektivně zchladit u vody. Vyberte si tu, která vám nejvíce vyhovuje, anebo je zkombinujte všechny, protože i u vody je opravdu teplo.