Lněné semínko pro vaše zdraví

0
282

Na světě existuje mnoho přípravků, léků a potravinových doplňků, které slibují zázraky. Avšak nejlepší je využít zázraky přírody. A jedním s těchto zázraků je i lněné semínko, které se u nás pěstuje snad od jakživ, takže má již několik let zkušeností a tradice.

Proč je lněné semínko tak dobré?

Existuje mnoho lidí, kteří konzumují lněné semínko, avšak ještě se najdou i takoví, kteří ani netuší, že jej lze normálně jíst. Lněné semínko je jeden ze zázraků přírody, který pomáhá zejména při potížích s trávením. Ale je také dobré na pročištění těla, protože se rychle a efektivně zbavíte nežádoucích látek v těle a někteří lidé je také konzumují, aby měli krásnou postavu. Protože další funkcí lněného semínka je podpora hubnutí a dokonce někteří odborníci říkají, že lněné semínko je vhodné jako prevence proti rakovině prsu. Takže jde opravdu o všestranný a hlavně přírodní lék, proto bychom se měli zajímat o to, jak konzumovat lněné semínko.

Jak mohu lněné semínko konzumovat?

Vzhledem k tomu, že jde o malé semínko, které nijak nezmění chuť, má konzumace lněného semínka více možností. Někteří lidé si lněné semínko sypou do čisté vody a celý den je popíjejí. Avšak pravdou je, že pokud semínko projde trávicím traktem neporušené, tak nesplní své účinky, aby byl opravdu tak kouzelný, tak jej musíte rozdrtit anebo rozkousat. Někteří lidé jej nechají vyluhovat i v horké vodě, kde by mělo vypustit své účinné látky, avšak ani tuto variantu někteří nedoporučují. Někdo jej také využívá jako koření a sypou jej třeba na maso či do salátů a podobně. Jiným způsobem, jak konzumovat lněné semínko jsou pomazánky a jogurty. Kromě běžných surovin do pomazánky či do jogurtu přidáte i lněné semínko.

Kolik semínek mohu denně sníst?

Nikde není přesně daný počet semínek či lžic, kolik si denně můžete dát. Avšak je důležité myslet na to, jak konzumovat lněné semínko, protože i tento zázrak může při předávkování uškodit, sice jen bolestmi břicha, které odezní, ale ani tak to není nic příjemného. Ze začátku byste měli začínat třeba jen na jedné lžičce denně a postupně můžete zvyšovat, aby si tělo na to lépe zvykalo, avšak ani pokud je tělo zvyklé, byste neměli překročit denní dávku.

Kde mohu lněné semínko zakoupit?

Konzumace lněného semínka láká mnoho lidí, právě proto, že je semínko přírodní a přesto má tak dobré účinky. Jeho koupě není nic neobvyklého, běžně jej dostanete v obchodech, kde se prodávají doplňky stravy a podobně. Někteří lidé si také lněné semínko objednávají pomocí internetových stránek.

Konzumace lněného semínka je velice snadná a my jej můžete pojídat v našich oblíbených pokrmech, aniž by to nějak změnilo chuť, navíc jde o velmi zdravou přísadu.