Určitě chce nejeden z nás jíst a žít zdravě, a to hlavně proto, že se vyhneme spoustě nemocí a pak také proto, že nám zdravá strava zajistí pěknou postavu. Teorii už asi víte, ale praxe je poněkud obtížnější. Jak si uvařit zdravé jídlo, aby bylo dobře vyvážené a naše tělo mělo vše, co potřebuje?

Velmi důležité, je dodržovat pitný režim a to tak, že budete pít celý den a ne, že si vzpomenete večer, že jste vlastně přes den málo pili a večer tedy vypijete na ex celou láhev vody. Další a to velmi důležitou věcí je pravidelná strava v nízkých dávkách. Svačinu by mělo tvořit ovoce, zelenina, anebo cereální výrobek.

K snídani si můžeme udělat dva plátky celozrnného chleba, sýr lučinu a jedno rajče. Pití potom může být ovocný čaj. Ke svačině si dejte banán. Oběd může být zeleninový vývar s vločkami a vločky můžete klidně přidat i do mletého libového masa, ze kterého si uděláte karbanátky. K odpolední svačině si potom můžete dát rajče se sýrem cottage. K večeři si můžete dát tu samou polévku, kterou jste měli k obědu, řecký salát a celozrnnou bagetku. Jde o jídla velmi chutná, které když si dobře připravíte, budou vaše chuťové buňky, zcela jistě uspokojeni.

Další recept, který je zdravý a který si můžete připravit, je ke snídani hrst ovesných vloček, které dáte dohromady s jablky, rozinkami a skořicí a zalijete buďto mlékem, nebo jogurtem. K pití si dejte bylinkový čaj. Ke svačině jablíčko. K obědu si připravte kuřecí vývar, ke druhému jídlu potom těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty a listový salát. Do odpolední svačiny můžete zahrnout mléčný nápoj a k večeři si dejte dva plátky celozrnného chleba s máslem, uvařte si vajíčko a udělejte ředkvičkový salát.

Toto byla jen malá ukázka toho, co všechno byste si mohli k jídlu doma připravit, pokud chcete jíst zdravě. Dalšími recepty se pak můžete inspirovat na internetu.