Dodržovat zdravý životní styl je pro většinu z nás problémem. Špatná strava, nedostatek pohybu a málo pobytu na čerstvém vzduchu – to jsou hlavní důvody, proč lidé trpí nemocemi, zejména pak nadváhou a obezitou. Pokud se rozhodnete s tím něco dělat, je třeba vydržet. Důležitou stránkou zlepšení fyzičky je pravidelný trénink. Tělo si zvykne na zátěž a vy postupně budete moci zvyšovat tréninkové dávky. Nejste-li ale schopni se přimět ke každodennímu cvičení, najměte si osobního trenéra.

Pokud na vás při cvičení dohlíží osobní trenér, je to vždy lepší. Sami se totiž nemusíte přinutit k tréninku, neboť se vám jednoduše nechce, svévolně si slevujete ze zátěže. Máte-li ale u sebe odborný dohled, půjde vše podle plánu.

S osobním trenérem jde cvičení snadněji a rychleji

Výhodou osobního trenéra je fakt, že vás naučí, jak nejlépe dojít ke zpevnění a tvarování postavy. Cvičení bez dohledu profesionála může být často na škodu, protože děláte zásadní chyby, kvůli kterým svému tělu spíše ubližujete. Namáháte záda i svalstvo, přepínáte se.

Osobní trenér vás naučí nejen klasická cvičení. Mnozí profesionálové učí i různá bojová umění, případně sebeobranu, která je velmi populární hlavně u žen. Spolu se zlepšením fyzičky si tak osvojíte i bojové umění a sporty.

V Praze vás povede trenér s bohatými zkušenostmi

Osobní trénink nabízí v Praze Ivo Schovanec – kickbox Praha. Zkušený instruktor vám dopomůže pomocí kruhového tréninku ke zpevnění postavy a celkovému zlepšení fyzické kondice. Dále vede tréninky kickboxu a dalších bojových umění, mezi něž se řadí například tradiční filipínské kali. Sportu se Ivo věnuje už od dětství a více než 20 let vedení skupinových i soukromých lekcí, takže dobře ví, jak zvládnout jednotlivé techniky a pomoci svým klientům co nejefektivněji.