Kdysi byl infarkt onemocněním starších lidí a zejména těch, kteří měli tuto nemoc zděděnou po někom z předků. Ovšem dnes může infarkt postihnout člověka v jakémkoliv věku. Jak je to možné? Svět se změnil? Anebo se mění návyky lidí. Dbejte na své zdraví, abyste se infarktu mládí vyhnuli.

Jak to, že je dnes všechno jinak?

Odpověď je velice jednoduchá. Všechno se změnilo, ať už se jedná o práci, stravování či pohyb. Dnes je všechno urychleno a za to může i internet a nové technologie. Lidé mnohem více podléhají návykovým látkám, aby všechno stíhali. Káva, cigarety i alkohol jsou každodenní záležitostí většiny lidí a právě tyto látky přispívají k infarktu v brzkém věku. Samozřejmě, když lidé žijí ve zrychleném světě, jsou stále pod stresem, aby všechno stihli, jak mají.

Kouření zakázáno

To, že se dnes zakazuje kouření na mnoha veřejných místech, není jen omezování svobody, ale rozhodně je to pomoc vašemu zdraví, ať už kouříte či nikoliv. Kouření není nebezpečné jen pro samotné kuřáky, ale i pro ty, co musí s kuřáky být v jedné místnosti a dýchat ten vzduch. Kouřením si stahujete tepny, což způsobuje, že se mohou lépe ucpat a právě to přispívá k infarktu v brzkém věku. Platí to, jak pro aktivní, tak i pro pasivní kuřáky, to znamená, že když budete v kontaktu s cigaretovým kouřem a budete mu pravidelně vystavování, tak se klidně mohou stáhnout tepny i vám, a z tohoto hlediska je zákaz kouření na veřejných místech, jako jsou hospody a podobně, dobrým rozhodnutím.

Víte, co jíte

Dalším velkým problémem je jídlo. Každý spěchá, a proto moc nepřemýšlí nad tím co jí, buďto potřebujete něco rychlého na jídlo a je vám jedno, zda je to zdravé anebo ne, prostě, jen ať je to rychlé a ať vám to aspoň trochu chutná. A další problém jsou peníze, protože kvalitní bio potraviny bývají z moha případech drahé, a proto se lidé rozhodnou koupit si nezdravou a nekvalitní za to levnější variantu. Ovšem jestli chcete předejít nejen nepěkné figuře, ale také velkému množství onemocnění, měli byste si svůj jídelníčkem aspoň trochu hlídat. Nemusíte se striktně držet zdravého jídelníčku každý den, ale měli byste jej aspoň vyvážit.

Pozor na stres

Stres už je každodenní záležitosti úplně každého a jistě se mu nelze vyhnout úplně. Ovšem je to jedno velké nebezpečí. A právě stres je také jedním z aspektů, které velmi přispívají k infarktu v mladém věku. Stresu se nevyhnete, ale můžete si i odpočinout. Musíte si najít nějakou aktivitu, jakoukoliv, při které aspoň na chvíli zapomenete na všechny své problémy a starosti, protože jinak vás bude čekat mnohem více onemocnění a nejen infarkt.

Kouření, stravování a stres jsou aspekty, které způsobují mnoho nebezpečných onemocnění jako je i infarkt, proto je velice důležité svůj život správně vést, abyste tu byli dlouho a zdraví.