Spolu proti melanomu

0
447

Znamínka jsou sice většinou jen malé, ale i tato malá skvrna na těle může být velice nebezpečná, a proto se doporučuje si znamínka hlídat a nejlépe si je nechat pravidelně prohlédnout od lékaře. Existuje akce s názvem spolu proti melanomu, kde se vám na znamínka podívají.

Prohlídka znamínek na ulici

Akce spolu proti melanomu je poměrně známou akcí, protože není letos první, již několik let předtím se tato akce konala. Jedná se o akci české průmyslové zdravotní pojišťovny, která za spolupráce s lékaři a různými městy vytvoří akci, na které si můžete nechat bezplatně zkontrolovat znamínka. Na tuto akci může přijít kdokoliv, vůbec nemusíte být u české průmyslové pojišťovny, protože po vás nikdo nebude chtít zdravotní průkaz.

Kontrola pro jistotu

Vzhledem k tomu, že je znamínko malé a mnohdy na místech, kde si sami nevidíte, aby se podívali, jestli se vám náhodou nezvětšuje či nemění barvu a podobně, měli byste této příležitosti využít. Lékař má na to speciální přístroj, díky kterému může nebezpečí odhalit i v raném stádiu, což vám může ušetřit spoustu starostí. Pravdou je, že se tato akce se nekoná v každém městečku, ale jen v těch větších městech, ovšem na druhou stranu je to na mnoha místech, takže nebudete mít problém dojet si zde, za zkontrolování znamínek to opravdu stojí. Tato akce se pořádá například v Brně, Plzni, Ostravě, v Olomouci, ve Zlíně, Třinci a na mnoha dalších místech.

Co když mi něco najde?

Pravdou je, že vyšetření na ulici, není natolik kvalitní jako vyšetření u lékaře v ordinaci. V případě, že byste se dostali do situace, že se odborníkovi z této akce bude zdát, že něco není v pořádku, tak vás jistě pošle přímo k odborníkovi do ordinace, kde vás nejen ujistí, ale hlavně vám hned naplánují vhodnou léčbu. Nemusíte se ničeho bát, hlavně se nezbavujte této možnosti, jen proto, že máte strach, že by vám něco našli. Věřte, že je mnohem lepší odhalit nemoc hned v zárodku, protože pak se s ní mnohem lépe bojuje.

Chci se zúčastnit

Jestli chcete mít jistotu, že vám nic nehrozí, pak byste se měli zúčastnit. Nic špatného vám nikdo neudělá, naopak dostanete bezplatnou pomoc a ujistíte se, že je vaše zdraví v bezpečí. Místo, kde si můžete nechat bezplatně zkontrolovat znamínka, rozhodně poznáte. Jednak na internetu naleznete rozpisy, přesné místo, tedy nejen město, ale také ulici a čas, kde se tato akce koná. Většinou je to na známých místech, zejména na náměstích a podobně. A místo jistě poznáte, protože uvidíte velký bílý stan, kolem kterého jistě bude dost lidí, kteří se také budou chtít prohlédnout. Někdy může být nepříjemné stát v dlouhé řadě, abyste se dostali k prohlídce.

Prohlédnutí znamínek je výborné rozhodnutí, ačkoliv se nám to nezdá, tak to může být velmi nebezpečné, a proto když máte možnost nechat se zkontrolovat zadarmo, měli byste toho využít.