Skákání na trampolíně je v poslední době velkým hitem. Dětská trampolína s ochrannou sítí se dá na zahradu před dům či přímo do interiéru domácnosti pořídit za pár tisíc korun. Je ale na místě dbát na její kvalitu, aby se vaše děti při hraní nezranily.

S rostoucí oblibou dětských trampolín bohužel stoupá i počet úrazů. Je to nejen důsledkem neopatrnosti rodičů, kteří zejména na malé děti při hraní nedávají dostatečný pozor. Velký vliv na zranění má i samotná kvalita trampolín. Mnohé z nich jsou totiž doslova zdraví nebezpečné.

Co dětem hrozí při skákání na trampolíně?

Nejčastěji se děti na dětské trampolíně poraní o kovovou konstrukci a rámy, které nejsou nijak chráněné. Stačí jeden špatný odraz a dítě se snadno uhodí o kovovou tyč. Výsledkem jsou poranění hlavy, odřeniny a zlomeniny končetin.

Další rizikovou součástí trampolín jsou pružiny, díky nimž funguje samotná skákací plocha. Nejsou totiž znovu nijak chráněné, takže s nimi dítě snadno přijde při skákání do kontaktu. Může pak dojít ke skřípnutí kůže, což je velmi nepříjemné.

Aby právě tato rizika byla eliminovaná, došlo k vývoji moderní dětské trampolíny s ochrannou sítí, která je maximálně bezpečná. Jedná se o produkt značky Springfree, novozélandskou technologii, díky níž se počet zranění na trampolínách snižuje o desítky procent.

V čem tkví kouzlo trampolín Springfree?

Základem této technologie je laminátová konstrukce. Laminátové pruty, které jsou jinak běžně kovové, výrazně snižují riziko úrazu během skákání. Samotná konstrukce s pruty je přitom skryta pod skákací plochou, takže s ní dítě během hrátek nemůže vůbec přijít do přímého kontaktu.

Springfree oceňují odborníci i díky vysoké kvalitě. Laminátová konstrukce i skákací plocha vydrží tisíce hodin, aniž by došlo k jejich opotřebení. Ochranná síť, která musí být nedílnou součástí každé dětské trampolíny, je navíc odolná vůči UV záření, takže její životnost nijak nesnižuje působení slunečních paprsků.

Dětská trampolína s ochrannou sítí Springfree se dá pořídit v několika variantách dle velikosti, tvaru i nosnosti. V každém případě ale máte jistotu, že jste pro své dítě udělali maximum z hlediska bezpečnosti.