Většina lidí bere tato fotbalová klání jako zábavu pro staré pány, přece kdo jiný by mohl dobrovolně zajít na takové utkání, které by mohl nazvat “pohledným fotbalem“, jen opravdový šílenec. Naštěstí je tu ještě plno míst, kde hřiště vykonávají pozici kulturních středisek. Každý víkend okolo oběda se celá vesnice seběhne k místu výkopu, a společně fandí svým oblíbencům.

Že to nechápete? Tak tady je 5 důvodů, proč tomu tak je! A třeba taky změníte názor, a jednou se na nějaký ten zápas vydáte.

Občerstvení

Klobáska a pivo. Toto prostě k fotbalu odjakživa patří. Zvlášť klobásky jsou kategorie sama pro sebe. Na většině “stadionů“ si můžete vybrat z několika druhů. Samozřejmě že ať jste kdekoliv, tak ta místní bude ta nejlepší, jinak to ani nejde!

Přátelé

Ideálně místo na sraz s přáteli. A taky na vytváření přátelství nových. Něco se popije, a potom jde zábava sama. Všichni, kteří si občas na nějaký ten zápas zajdou ví, že fotbal přeci není jen o fotbale.

Hra

Ač to zní neuvěřitelně, tak ano, i v té největší “díře“ se může odehrát dokonalé utkání plné zvratů. Hráči hrají na 110%, a některými kousky se leckdy mohou rovnat profíkům. A ještě aby ne, když se všichni chtějí předvést přes svými babičky, dědečky, a vlastně každým kdo si udělal tu radost, a dorazil.

Relax

Ano, na fotbale si úžasně vyčistíte hlavu. Je to prostě chvíle, kdy můžete vypnout a věnovat se jen požitku ze hry. A uvidíte, že zrovna tenhle aktivita vám k tomuto účelu narámně poslouží. A proč si takový odpočinek nedopřát. Žádné davy lidí, žádná nepřátelské vztahy. Na 1. lize si takhle prostě neodpočinete.

Zážitky

Občas se vám stane, že uvidíte věci, na které budete ještě dlouho vzpomínat. Vidět brankáře se sklenicí piva, kterou má položenou vedle branky, nebo například šarvátku mezi fanoušky a hráči. Obzvlášť když jde o nějaké vesnické derby, to pak se nechodí pro slovní útoky moc daleko. Naštěstí to je většinou zakončeno přátelským posezením u piva. A i tohle je jedno z kouzel amatérského fotbalu.