Lyžování u sousedů: to je Rakousko

0
269

Když vyrážíte na zimní dovolenou, určitě zohledňujete dvě podmínky. Chcete pořádné sjezdovky a také nestrávit celý den na cestách. Oboje splňují všechny zimní areály v sousedním Rakousku. Na své si tu přijdou začátečníci i pokročilí lyžaři, kteří si mohou vyzkoušet profesionální tratě na lyžování. Rakousko nabízí ale mnohem více.

Zázemí a profesionalita

Pokud nechcete vážit dlouhou cestu, můžete si zajet na lyžování v Rakousku se skipasem do areálu Dachstein v Horním Rakousku. Rodinnou atmosféru tu ocení hlavně rodiče s dětmi. Na výběr tu máte celkem ze 63 lanovek a vleků. Pro náročnější je pak vhodný areál Schladming – Dachstein v nedalekém Štýrsku. Tady pohoří dosahuje výšky až tři tisíce metrů nad mořem. Lyžaři tu najdou 86 lanovek a sjet si mohou 140 kilometrů sjezdovek. Ve všech areálech je už dnes běžné, že při ubytování nabízí wellness, sauny a masáže. Součástí je i program na hlídání dětí. Zájemci mohou využít také alternativy lyžování, jako jsou například jízda na sáňkách nebo snowtubing. Díky tomu, že k Rakušanům máme historicky blíže, si můžete užít domáckého prostředí i nám blízkou kuchyni.

Zábava po celodenním lyžování

Kdo chce vyrazit na lyžování v Rakousku, kde to žije ve dne v noci, je nejlepší zvolit Ischgl v Tyrolsku, který je na hranici se Švýcarskem. Tady je rovnou 300 kilometrů upravených sjezdovek, spousta kabinek a vleků. Zvláště bohatý je tu kulturní život, kdy sem jezdí i největší popové hvězdy, lidé tu mohou navštívit závody na motokrosu po černé sjezdovce i nespočet barů a dalších zařízení. Pro pohodové lyžování je lepší využít blízké areály. Zvláště oblíbeným se stal Sölden s velkou lyžařskou ledovcovou oblastí, kde se natáčela poslední bondovka. Mezi navštěvované areály patří také korutanský Nassfeld, což je nejmodernější lyžařská oblast na hranici s Itálií.