Právě tento týden opět propukne šílenství zvané mistrovství světa v ledním hokeji. Češi jsou známí tím, jak neúnavně fandí svému týmu a není jim zatěžko na zápasy cestovat i několik set kilometrů, jen aby je viděli naživo. Až celý turnaj skončí, určitě se objeví spousta malých kluků, kteří budou mít jen jediný sen, stát se profesionálním hokejistou. Ten, kdo však někdy hrál hokej, tak moc dobře ví, že hokejové vybavení není levná záležitost. Abyste tedy po pár trénincích nemuseli kupovat vybavení nové, je potřeba vědět, na co se zaměřit.

Na co se při výběru zaměřit?

Asi nejdůležitější je si stanovit úroveň pokročilosti hokejisty. Jiné brusle budete například pořizovat začátečníkovi a něco jiného již pokročilejšímu hráči. Proto musíte již předem rozhodnout, jak často vlastně na led chodíte a co od vybavení očekáváte. Nejčastěji platí, že čím dražší brusle, tím jsou pevnější, lépe vyztužené, mohou mít i lepší nože a nižší hmotnost. Neznamená to však, že čím dražší, tím lepší pro každého. Pokud začínáte, určitě si vystačíte i s levnějším kouskem, který má měkčí vyztužení, a poskytne vám tak větší pohodlí při hře. To samé platí i při výběru hokejky. Také u nich je zbytečné pro začátečníky kupovat hned ten nejdražší, a tedy i nejtvrdší model. Začátečník totiž mnohdy nemá ještě vyvinutou potřebnou sílu k ohnutí hokejky při střele. Vše se učí, a proto mu zcela postačí i měkčí hokejky.

Bauer

Pokud tedy právě vybíráte vybavení pro menšího nebo i většího hokejistu, určitě se podívejte na sortiment značky Bauer. V nabídce této značky najdete výstroj pro začátečníky i pro pokročilé hráče. To, že se jedná o vysoce kvalitní zboží, dokládá i fakt, že v tomto hokejovém vybavení hrají i hráči z NHL. Pokud si chcete produkty vyzkoušet osobně, můžete navštívit značkové prodejny Bauer po celé republice.