srpen_20269

 

Mariánské Lázně bývají považovány za jedno z nejkrásnějších evropských měst, neboť si stále zachovávají svoji atmosféru z 19. století. Zároveň nabízejí jedinečnou kombinaci ideální zimní dovolené s léčivými lázeňskými procedurami. Procházka tímto lázeňským městem je sama o sobě zážitkem. Korzo na kolonádě s unikátní zpívající fontánou a upíjení horkých pramenů z léčivých vřídel má své neopakovatelné kouzlo.

Nespočetné množství aktivit

Nechali jste se zlákat a máte zajištěné ubytování v Mariánských Lázních? Pak můžete směle vyrazit vstříc nejrůznějším aktivitám, jež tohle město nabízí. Není totiž jenom synonymem lázeňství, ale i nádherné přírody v podobě Slavkovského lesa. Toto atraktivní území, které bylo vyhlášeno CHKO, je vyhledávaným turistickým cílem díky jezírkům, studánkám, pramenům a rašelinným tůním.

Dáváte raději přednost historickým a architektonickým památkám? Pak se vydejte na výlet to do Luhačovic se 14 minerálními prameny. Budete nadšeni z tamní lidové architektury zasazené do pohádkové přírody.

Milovníci lyžování nezapomenou navštívit skiareál Mariánky se skvělými lyžařskými podmínkami. Naleznete tu dva vleky a jednu sedačkovou lanovku, půjčovnu lyží a lyžařskou školu.

Kde se ubytovat a dobře najíst?

Na restaurace Mariánské Lázně opravdu dbají. Vzhledem k velkému počtu turistů, mezi kterými je nezanedbatelné procento cizinců, se místní restauratéři vskutku snaží. Služby na špičkové úrovni nabízí hotely San Remo a Cristal Palace. Zde si své zákazníky hýčkají a rádi pro své klienty vytvářejí nejrůznější balíčky pobytů. Po mrazivém dni, kdy jste příjemně unavení z celodenního lyžování, se báječně zrelaxujete při čokoládové masáži. Nebo si raději vychutnáte horké lávové kameny, které mají zároveň antistresový účinek?

V Mariánských Lázních je spousta možností vyžití, ze kterých si jistě vybere každý.