Cvičíte raději doma nebo ve fitness centru? Přečtěte si, jaké výhody má fitko

0
269

Zdravý životní styl už snad ani není trend, ale běžná součást našich životů. Zdravější jídlo, péče o kondici, přírodní produkty. To a mnohá další témata se postupně stala normálním přístupem k tomu, jak nejenom dobře vypadat, ale i se dobře cítit. Fitness centra rostou jako houby po dešti a nabízejí svým klientům stále více. A co všechno to může být?

Úroveň fitness centra většinou poznáte na první pohled. Jednoduše víte, kde vám bylo příjemně a kam se vrátit nechcete. Dnešní zákazník se navíc nespokojí jen tak s něčím, a proto majitelé vymýšlejí stále nové vychytávky, jako je například fitness v nákupních centrech nebo na střechách výškových budov. Jaké další výhody ale fitko má oproti tomu, když budete cvičit doma nebo v parku na lavičce?

Profesionální zázemí

Jste si opravdu jistí, že všechny cviky provádíte správně? Videoinstruktáže většinou obsahují obecné rady o držení těla při provádění konkrétních cviků, ale nikdo se na vás nepřijde podívat a reálně vás zkontrolovat. A věřte, že když se pořádně nevidíte vy a už vůbec vás nesleduje odborník, můžete vašemu tělu i nepěkně ublížit.

Nejenom při cvičení vám ale může být někdo ve fitness centru nápomocný. Dobré fitko má k dispozici také výživového specialistu, který vám poradí se správnou stravou. Pokud totiž budete špatně jíst, neshodíte ani gram tuku, i když se budete snažit sebevíc. Výživový poradce společně s trenérem vám dovedou sestavit plán, který bude ideální pro stavbu vašeho těla i jeho potřeby. Navíc stačí pár týdnů, abyste si na takový režim zvykli a postupně už ani dohled odborníka na stravu potřebovat nebudete.

Vybavení

Další nespornou výhodou je vybavení. Málokdo má to štěstí, že si může dovolit mít doma všechny vytoužené a potřebné stroje. Kvalitní fitness centrum má nejenom běžecké pásy, ale třeba také stepper, schodiště… A to jsme teprve u strojů pro kardio. Ve fitness centru můžete činnosti střídat, a proto vás posilování nikdy neomrzí. A to se možná navíc najdete ještě ve skupinových lekcích. Ty jsou nejenom stále populárnější, ale i jejich nabídka se rozšiřuje. Je libo Jumping, Bungee Workout nebo například Tabata? Stačí si jen vybrat a skvělé je to, že můžete lekce neustále střídat a najít si přesně to pravé pro vás.

Snadná obsluha

Dobré fitness centrum poznáte také podle toho, jestli se vám do něj vůbec dobře chodí. Příjemný systém rezervací nebo mobilní aplikace vám rezervaci nebo storno usnadní a majitel to jistě pozná na vašich opakovaných návštěvách. Nebojte se tedy dát fitness centru vědět, jestli může něco ve své péči o zákazníky zlepšit. Věřte, že správné fitko takovou zpětnou vazbu ocení.