Nenechávejte vybavení posilovny náhodě

0
235

Máte v plánu založit vlastní fitness centrum, nebo uvažujete o vybudování domácí posilovny? Rozhodně vám nesmí scházet dostatečně velký prostor a moderní posilovací vybavení. V dnešní době není žádná možnost nedostupná, a tak si svůj sen můžete splnit celkem snadno. Pro začátek se však musíte umět orientovat v nabídkách posilovacích strojů a v nárocích na jejich funkce. Jedině tak docílíte požadovaného výsledku.

Posilovací stroje pro kondici a hubnutí

Nemusíte mít desítky různých přístrojů, abyste působili profesionálně. Zaměřte se nejprve na funkce posilovacích strojů. Jestli víte, jaký účel má fitness centrum splňovat, jste na té správné cestě. Některé posilovací stroje se zaměřují spíše na zlepšení fyzické kondice a hubnutí. Nejčastěji se za tímto účelem využívají rotopedy, běžecké pásy a eliptické trenažery. Obecně jde o aerobní a kondiční přístroje, které mají tělo rozehřát a zapojit do aktivity svaly celého těla. Jde o vybavení nenáročné na prostor a často pořizované do domácích posiloven. U všech zmíněných modelů máte přehled o pokrocích a o své průběžné zdravotní kondici.

Fitness zaměřené na svaly

Druhou základní skupinou jsou profi posilovací stroje na zpevnění svalů a zlepšení zdraví. Některé se zaměřují na relaxaci a odstranění problémů s bolestí zad a kloubů díky odpružení a speciálnímu nastavení. Lidé mají rádi univerzální přístroje, které během cvičení zapojují více svalů naráz. Větší službu přitom udělají stroje, které se zaměřují jen na určitou svalovou oblast. Tak máte neustálý přehled o tom, kterou část svého těla právě budujete.

Nechte si s budováním profi fitness centra poradit od odborníků

Čím více strojů se rozhodnete zařadit do své posilovny, tím více prostoru samozřejmě budete potřebovat. Berte ohled na dobrý přístup i dostatek místa pro ničím neomezený pohyb. V úvahu musíte vzít i pevnost podlah a v případě, že nevyhovují standardům posilovny, bude nutné zajistit kvalitní tlumení nárazů a pevnost materiálu proti poškození. Není jednoduché myslet na všechny aspekty důležité pro vytvoření funkčního fitness centra, ale nemusíte si s tím lámat hlavu sami. Rodinná firma Grün Sport se výrobou posilovacích strojů zabývá už od roku 1989 a mají bohaté zkušenosti jak se zakládáním profi posiloven, tak i s domácími tělocvičnami. Určitě vám všechno ochotně vysvětlí a sestaví navrhované fitness centrum k vaší plné spokojenosti.