Výběru sportovního oblečení věnujeme někdy až neúměrně hodně času a zapomínáme, jak důležitý je rovněž správný výběr spodního prádla.

Správný výběr spodního prádla pro sport má hned několik důvodů. Musí být pohodlné, nesmí nám způsobovat kožní problémy při zvýšené produkci potu a v neposlední řadě zejména my ženy oceníme, když nebude vidět. Sportovní oblečení totiž obvykle volíme upnuté, v podobě sportovních legin a topů. Jak na to? Mám pro vás dva tipy!

Místo trička sportovní podprsenka

Zapomeňte na trička a topy, pod které musíte ještě oblékat podprsenku. Zvolte si místo nich podprsenku sportovní. Kvalitní sportovní podprsenka poskytuje prsům, a to i větším, dostatečnou oporu i při aktivnějším pohybu. Současně nabízí zónovost. Jde o různě tkané části podprsenky, kde v místech, na kterých se nejvíce potíme, poskytuje podprsenka lepší odvod potu a větrání.

Bát se nemusíte moderních materiálů. Bavlna už dávno není preferovanou. Příliš saje pot. Vhodné jsou různé směsi polyamidu a polyesteru, které naopak pot dobře odvádí. Takové sportovní podprsenky najdete například i v nabídce výrobce Intimidea, jehož tváří je Alena Šeredová.

 

Kraťasy, které jsou pohodlné a zeštíhlí

Další rada bude trochu netradiční, a tak začnu více zeširoka. Potřebujete-li pod sportovními leginami vypadat štíhleji, vhodné je zvolit prodloužené stahovací kalhotky. Ale napadlo vás, že je lze použít i jako sportovní kraťasy? Proč ne! Materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je pružný, pohodlný a vzdušný v potřebných partiích. Kdo má odvahu, přidá jen sportovní podprsenku. Kdo ne, tak delší top či tričko. Kalhotky s nohavičkou najdete opět v nabídce Intimidea. Jsou navíc bezešvé, takže pod oblečením neprosvítají švy a současně vám i při aktivnějším pohybu nehrozí různé oděrky na kůži. V bílé a tělové barvě se hodí možná přece jen spíše jako spodní prádlo, ale v černé je o d krátkých legin nerozeznáte.