Objevte v sobě tenisový talent!

0
289

 

Tenisu se někdy přezdívá bílý sport. Jde totiž o elegantní sport, který spočívá ve fyzické zdatnosti a psychické odolnosti. Při tenisu rozvinete cílevědomost, reakce, silnou vůli, taktické myšlení, soustředění a schopnost rychlého odhadnutí situace. Hrát můžete ve dvou nebo ve čtyřech hráčích. Navíc k této oblíbené hře potřebujete už jenom míček, tenisovou raketu, síť a dvorec. Víte, podle čeho tenisové vybavení vybírat? A jak poznáte, zda jste skutečně tenisový talent?

Začínající tenisté potřebují kvalitní vybavení

Pokud s tenisem teprve začínáte, musíte si nejprve dobře nastudovat pravidla a sehnat si kvalitní tenisové vybavení. Důležité je také oblečení, které budete pro hru používat. Oproti minulosti máte na výběr z mnoha střihů a designů. Zásadní je však materiál, který je vzdušný a dobře padne na tělo. Neměl by vás omezovat v pohybu právě v případech, kdy potřebujete rychle reagovat. K základnímu vybavení patří také kvalitní boty. Neobejdete se ani bez tenisové rakety, u níž dbejte na malou hmotnost, aby se vám snadno ovládala. Nakonec zbývají tenisové míče. I ty musíte vybírat obezřetně, aby byly dostatečně odolné proti opotřebení a zajišťovaly rovnoměrný odskok od tenisové rakety.

Tenisová sezóna může začít!

Už dávno neplatí, že tenis je hratelný pouze v letním období. Díky speciálním tělocvičnám a nafukovacím halám si tento sport můžete vychutnat kdykoliv. Rozhodně je však příjemnější hrát na čerstvém vzduchu. Jako u všeho, i při tenise je nutné odhodlání a pravidelný trénink. Vždy to však musí pro vás být také zábava. Znalost pravidel a kvalitní vybavení jsou základ. Přístup ke hře je závislý dále na vašich ambicích. Zda se chcete věnovat tenisu pouze rekreačně, nebo profesionálně.

Jak v sobě najít talent pro tenis?

Mnohdy s tenisem začínají i malé děti. Zkušený trenér u nich snadno pozná, jaké jsou jejich ambice a zda se vyplatí vést je po profesionální dráze. Prvním vodítkem je spolupráce pohybu ruky a pozornost očí. Musíte mít perfektní odhad na ten správný okamžik pro úder a vždy být na určeném místě včas. Hbitost je tedy hned další podmínkou. Zpomalené reakce jsou většinou důkazem, že tenis je vhodnější považovat za rekreační zábavu. Samozřejmě je nezbytná také dobrá fyzická kondice a schopnost předvídavosti. Pokud tohle všechno máte, můžete navštívit prodejnu Štěpánek, která se zabývá prodejem kvalitního sportovního vybavení, kde vám s výběrem pomohou.