Jak účinně bojovat s bolestí kloubů?

0
304

Sportujete rádi? Nebo máte fyzicky náročné povolání a každý večer se potýkáte s bolestí kloubů? Nic naplat, dřív či později to potká každého. Všechny rizikové faktory se pak zvyšují po čtyřicítce. Co udělat proto, abyste alespoň zmírnili nepříjemnou bolest?

Životospráva je základ

Klouby jsou velmi namáhaným aparátem a s přibývajícím věkem ztrácí svou pohyblivost. Opotřebení kloubů vede k různým nemocem, jako jsou artróza nebo osteoartróza. Abyste se vyhnuli nepříjemnému onemocnění, měli byste udržovat zdravý životní styl obohacený o správný druh pohybu. S životosprávou jde ruku v ruce i naše tělesná hmotnost, je-li vyšší, naše klouby zbytečně trpí. Žijte tak, abyste si udržovali ideální váhu. Jezte střídmě a vyváženě, sportujte, dobře spěte, a hlavně se vyhýbejte stresu. To vše pomáhá k redukci váhy.

Vybírejte si rekreační sporty. Velmi oblíbená a vhodná je cyklistika. Doporučuje se ale i chůze, plavání nebo spinning. Důležité je zvolit i dobrý terén a obuv pro sportování.

Během nemoci a úrazu se šetřete

Fyzicky namáhavým aktivitám se vyhněte ve chvílích, kdy jste nachlazeni nebo jinak oslabeni. V případě úrazu dbejte na úplné zahojení, nepodceňujte ani rehabilitace a pomalé rozcvičování. Bolesti kloubů (http://www.olfen.cz/bolest-kloubu.php) vás zbaví i pravidelné cvičení uzpůsobené přímo na konkrétní klouby. V těch horších případech si dopřejte úlevu pomocí lokálních gelů.

Léčiva, která vám spolehlivě pomůžou od bolesti

Když prevence nepomáhá a bolest kloubů se dostaví, je potřeba jednat rychle, ať vás nepříjemné pocity neomezují v oblíbených činnostech. Mezi volně prodejné a účinná léčiva patří Olfen (http://www.olfen.cz/). Úleva se dostaví téměř ihned po aplikaci gelu. V případě krátkodobých potíží, jako jsou zranění, vyvrknutí kloubů, namožení a natažení svalů, nebo během fyzicky náročné práce doporučujeme na bolavé místo nalepit náplast Olfen napuštěnou léčivou látkou. Jedna náplast vás zbaví bolesti až na 12 hodin.