Fitness – Zdraví & Sport.cz https://www.zdraviasport.cz magazín o zdraví a pohybu Thu, 23 Nov 2017 11:37:51 +0000 cs hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.5 Cvičení v každém věku https://www.zdraviasport.cz/2016/sport/fitness/cviceni-v-kazdem-veku.html Thu, 24 Nov 2016 09:04:06 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=3929 Štíhlou postavu nechtějí mít jen mladé holky, ale i zralá žena, protože líbit se budeme chtít v každém věku. Avšak u zralé ženy je hlídání si krásné postavy mnohem těžší, než u mladých holek. Avšak pokud se bude efektivně věnovat cvičení, tak toho docílí úplně jednoduše. b-contours-ostrava-marianske-hory

Hurá do fitness centra

Mnoho žen, které jsou ještě mladé, na fitness centrum vůbec nemyslí, avšak když vám přibydou roky a s nimi i pár kilo navíc, což je nejčastěji hned po porodu, tak sháníte možnost, jak se jich rychle a efektivně zbavit. Pravdou je, že roky vám už nikdo nevezme a ať děláte, co děláte, stále budete jen stárnout, ale nebojte se toho, protože stárnou úplně všichni. Avšak co se týče kil navíc, tak těch se zbavit dá. Stačí jen zajít si pravidelně zacvičit a můžete mít postavu, kterou vám bude každá mladá holka závidět.

Ženy k ženám

Pravdou je, že zralé dámy či dámy ve věku se nechtějí ukazovat ve fitku, neboť tam jsou často mladí chlapi, kteří potřebují zapůsobit na holky a na tyto ženy pohlížejí trochu jinak. Avšak proto jsou zde ženské fitness centra, kde může bez starosti přijít žena v jakémkoliv věku. Budete zde jen mezi ženami, takže se rozhodně nemusí stydět, naopak možná si zde najde i nějakou kamarádku, protože je běžné, že ženy začnou společně komunikovat o tom, který stroj je nejlepší a kolik kil už mají dole.

Neubližujte si, ale cvičte s radostí

Existují ženy, které si nadsazují a dávají si velké cíle a plány. Na jednu stranu je to silná motivace, avšak na tu druhou si tím můžete v případě cvičení i ublížit. Právě pro tyto situace na vás ve fitku bude čekat trenérka, která vám pomůže nejen s tím, jak cvičit na strojích, ale také jak se správně protáhnout, kolikrát cvik opakovat a podobné užitečné rady, díky kterým vašemu tělu neublížíte, ale naopak budete efektivně spalovat přebytečné tuky. Posilovna není jen pro muže, naopak jsou posilovny určené jen pro ženy, takže se cvičení rozhodně nebojte.

Tělo jako modelka

Dosáhnout krásného těla se vám nepodaří během deseti minut, avšak také nemusíte na sobě pracovat roky. Naopak stačí, když vaše cvičení bude efektivní a pravidelné, proto je dobré využít sedmi denní vstupenky zdarma, abyste se mohly seznámit s fitness centrem, zejména s jeho stroji a také proto, abyste si zvykli pravidelně fitness centrum navštěvovat. Stačí například jen půlhodina denně a  i ta dokáže zázraky. Když budete poctivě trénovat, nebudete dlouho čekat a budete mít postavu jako modelka.

Sejdeme se ve fitku

V případě, že jste dostaly chuť zajít si zacvičit, můžete hned navštívit jedno z fitness center. Pokud chcete vyzkoušet semni denní vstupenku zdarma, pak musíte být poblíž lokalit, pro které tato nabídka platí, neboť dojíždět za cvičením několik kilometrů nemusí být vždy příjemné a bohužel je to i časově náročné. Tyto centra naleznete v našem hlavním městě, tedy v Praze či Liberci.

Dát si pořádně do těla cvičením můžete v každém věku, jednak o tělo modelky sní každá žena a jedno zda má dvacet či padesát let, na cvičení není nikdy pozdě.

]]>
Týden zdarma v dámském fitness centru https://www.zdraviasport.cz/2016/sport/fitness/tyden-zdarma-v-damskem-fitness-centru.html Sun, 18 Sep 2016 17:05:04 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=3817 Dlouho uvažujete, že začnete chodit do posilovny, ale ocenily byste spíše dámský kolektiv a vlastní trenérku než zvědavé pohledy mužů, které jsou vám nepříjemné a působí rušivě? Chcete vyzkoušet něco nového a zapracovat na své postavě s minimem vynaloženého času a peněz? Zaregistrujte se na týden cvičení zdarma v posilovně určené výhradně ženám a pro ženy. Po celý týden budete mít přístup zdarma do fitness, vyzkoušíte si styl cvičení a posilování, které vám budou nejvíce vyhovovat, a pokud vám také přinesou kýžené výsledky, můžete s chutí pokračovat.smi0362

Intenzivní kruhový trénink

Přihlásíte-li se na týden zdarma v dámském fitness centru, budete mít do něj neomezený přístup. Volně a bez objednání se budete moci zapojovat do každodenních programů zahrnujících efektivní hubnutí pod dohledem osobní trenérky, která vám poradí, jak na to, a bude s vámi intenzivně cvičit na základě vašich fyzických možností a kondice. Pouhá půlhodina intenzivního kruhového tréninku 2-3 krát týdně udělá s vaší postavou hotové divy. Kruhový trénink v sobě spojuje prvky aerobního cvičení a posilování na speciálně upravených dámských strojích. Cvičí se 30 minut bez přestávky několik sérií cviků určených pro všechny svalové a problematické partie. Cvičení je vhodné pro ženy všech věkových kategorií, zkušená trenérka jeho intenzitu přizpůsobí každé ženě na míru a naučí vás především cvičit správně.

Jak to funguje a kde cvičit?

Vyzkoušejte si na týden zdarma, jak vypadá takový kruhový trénink Contours. Na první lekci se musíte objednat, na další už přicházíte volně bez objednání podle svých časových možností a trávit čas ve fitness lze libovolně dlouho. Vyzkoušet lze samozřejmě i cvičení v jiných pobočkách Contours, do nichž budete mít též přístup. Samotné členství ve fitness stojí 590 Kč. Kruhový trénink Contours najdete ve všech větších městech, čtyři pobočky má například Contours v Praze. Dále jsou dostupné pobočky v Brně, Liberci, Ústí nad Labem i jinde. Ne všude však nabízí týden na vyzkoušení zdarma. Na lekce kruhového tréninku zdarma se lze zatím objednat pouze v Praze, Ostravě (ve třech pobočkách) a v Olomouci (ve dvou pobočkách). Registrovat se na bezplatný týden cvičení Contours můžete na stránkách fitnesszeny.cz.

]]>
Fitness, nebo Zumba? https://www.zdraviasport.cz/2015/sport/fitness/fitness-nebo-zumba.html Thu, 16 Jul 2015 07:11:04 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=3055 Fitness, nebo Zumba?
By: JBLM MWR

Pokud byste si ráda zacvičila a zformovala tak svoji postavu, tak určitě přemýšlíte, jaké cviky jsou pro vás ty nejlepší a jakými se tedy dostat do kondice. Rozhodla jste se, že začnete cvičit, ale přemýšlíte, jaké cvičení si vybrat? Nevíte, jestli fitness, nebo Zumbu? Pak si vyzkoušejte obojí a uvidíte, co z toho vás začne bavit, co vám půjde lépe a na co se budete těšit.

Cvičení nesmíte dělat proto, že musíte, ale proto, že opravdu chcete a něčím vás naplní. Někdo raději tančí na hudbu, někdo raději zvedá závaží. Otázka, po čem rychleji zhubnete, není na místě, protože důležité je hlavně to, kolik času budete cvičení věnovat a jak moc budete poctivě cvičit.

Fitness

Výhodou Fitness je především to, že jste sami sobě pánem a zacvičit si můžete jít kdykoliv, kolikrát v týdnu budete sami chtít. Můžete se soustředit pouze na problematické partie, které chcete zpevnit, nebo se zbavit přebytečného tuku, na těchto místech.

Do fitness centra je třeba chodit častěji. Fitness podřídíte přímo vlastním potřebám. Můžete cvičit sami, nebo s trenérem, cvičení můžete doplnit o různé doplňky stravy na nabrání svalové hmoty, nebo takové, které vám umožní rychleji spálit tuk. Pokud neradi tančíte a máte pocit, že nejste tanečně nadaní, pak si určitě raději vyberte fitness.

Zumba

Zumba je cvičení, u kterého je třeba umět se pohybovat a mít k tomu vlohy. Při Zumbě se opřete do latinskoamerických tanců a rozpohybujete celé tělo. Pokud máte rádi hudbu a tanec, pak je Zumba naprosto ideální. Uvolníte se, rozpohybujete se, zapojíte celé tělo a budete moci hubnout.

Nevýhodou je, že na Zumbu si nemůžete dojít kdykoliv, ale jen tehdy, když je zrovna hodina, kterou vede zkušená cvičitelka. Bývá to tak 2x do týdne. Nicméně jde o zábavné hubnutí, kdy se pořádně vyřádíte a dáte si správně do těla. Určitě vás tento typ hubnutí nadchne, pokud rádi tančíte.

]]>
Víte, jak docílit krásné a dokonalé postavy na léto? https://www.zdraviasport.cz/2014/sport/fitness/vite-jak-docilit-krasne-a-dokonale-postavy-na-leto.html Sat, 26 Apr 2014 20:20:12 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=1993 Ženy i muži, všichni bez výjimky se chceme v létě líbit. Nosí se lehké oblečení, vedra nás nutí chodit minimálně oblečení. Je samozřejmé, že skrýt nedokonalosti postavy je v tomto ročním období obtížné, proto bychom se měli v průběhu jara co nejvíce snažit a své tělo na léto pořádně připravit.

Pusťte se do cvičení

Nejdůležitější ze všeho je začít se více hýbat. Pořiďte si oblečení, ve kterém se budete cítit nejen dobře, ale i přitažlivě a vyrazte do fitness Praha. Toto profesionální studio je vybaveno kvalitními cvičebními stroji, náčiním, ale také špičkovým trenérským týmem, který se postará o to, abyste cvičili správně, zdravě a efektivně.

Zaměřte se na všechny partie svého těla, začněte u těch, které to nejvíce potřebují, ale bez povšimnutí nesmí zůstat ani ty, které vypadají dobře. Přece jen zpevnění a protahování je potřebné pro celé tělo.

Toto fitness centrum je vám k dispozici od pondělí do pátku v době od 7-22 hodin, o víkendech od 9-21 hodin. Navštívíte-li jejich internetové stránky, můžete vyzkoušet virtuální prohlídku a podívat se tak do prostor, které mohou složit i vám.

Dodejte své pokožce neodolatelný nádech

Už teď se můžete pomaloučku opalovat a zajistit si tak dokonalou barvu pokožky. Za pár týdnů, kdy začnou paprsky odhalovat naše těla, budete vypadat neodolatelně. Než se však začnete opalovat, vyberte kvalitní solárium a nechte si jeho zaměstnanci poradit, jaký jste fototyp a jakou intenzitu opalování zvolit.

Profesionální přístup i nabídku služeb poskytuje solárium Praha. Vysvětlí vám v případě zájmu technické informace, co se jejich moderních solárií týče, pomůžou s volbou správného opalování a zakoupit zde můžete i kvalitní solární kosmetiku, která je připravena speciálně pro tento druh opalování.

Opalování v soláriu mimo jiné posiluje imunitní systém, dochází v něm k syntéze vitaminu D3, pomáhá s tvorbou serotoninu, má také profylaktické a rehabilitační účinky a mnohé další.

Začněte cvičit, navštěvujte fitness a solárium a těšte se na teplé, letní dny strávené u vody.

]]>