Golf – Zdraví & Sport.cz https://www.zdraviasport.cz magazín o zdraví a pohybu Sun, 25 Dec 2016 09:07:03 +0000 cs hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.5 Vyrazte na golf! https://www.zdraviasport.cz/2016/sport/golf-sport/vyrazte-na-golf.html Sat, 24 Dec 2016 23:30:34 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=3956 Jednou z výhod, které golf hráčům umožňuje, je, že se dá hrát během celého roku. Nezáleží na počasí nebo ročním období – do golfu se můžete pustit kdykoliv. Jediné, co k němu skutečně potřebujete, je dobrá nálada, chuť a samozřejmě správná golfová výbava. Právě v zimě není radno počasí podceňovat a zanedbat tak svoje zdraví. Ještě než vyrazíte proto pečlivě zkontrolujte, zda máte všechno, co potřebujete. A to není jen golfová hůl, míčky či jiné příslušenství, ale také vhodné oblečení.

Oblečte se teple!

Člověk by si mohl myslet, že na golf nic zvláštního nepotřebuje. Skutečnost je ovšem jinde. Bez správného golfového oblečení můžete ohrozit své zdraví. Hrát bez správných golfových bot je jako hrát fotbal bez míče. Golfová obuv je speciálně tomuto sportu přizpůsobená. Jak? Plastové spiky, které jsou připevněné na podrážkách bot, vám zajistí správnou stabilitu a také minimalizuje riziko, že někde spadnete. I to nejmenší, na oko nedbalé uklouznutí může způsobit, že míček do jamky netrefíte. Zvláště v kopcovitém terénu to může být v tomto počasí nebezpečné. Nejenom, že se na kopec bez pořádných bot ani nemusíte dostat, ale hlavně se víc jako na hru budete soustředit na svoji chůzi, což je při golfu, který vyžaduje dokonalé soustředění a přesnost, obrovský problém.

Abyste zůstali v teple, investujte do pohodlné a teplé golfové bundy, která vám jen tak lehce nepromokne a ochrání vás před deštěm. Je důležité, aby bunda seděla a nijak vám nepřekážela v pohybu.

Vzhůru do hry!

Jestliže máte kompletní golfovou výbavu, včetně správných golfových holí i míčků, vše sbalte do praktického golfového bagu a můžete vyrazit. Pokud je počasí opravdu nepříznivé, jednou z možností je navštívit golfová centra, které za škaredého počasí dokáží nabídnout řešení. A tím jsou golfové indoory či simulátory. Stačí jen na internetu vyhledat golfové kluby či centra v blízkosti vašeho bydliště.

Nezapomeňte, že v golfu nezáleží na tom, zda jste profesionál, nebo pouze nadšenec. Možností kde a jak hrát golf je celá spousta. Jediné, co potřebujete, je vybrat si.

Tak vzhůru do dalších golfových úspěchů!

]]>
Na golf jedině ve správném oblečení https://www.zdraviasport.cz/2015/sport/golf-sport/na-golf-jedine-ve-spravnem-obleceni.html Fri, 11 Dec 2015 10:07:48 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=3344 Golf je sport jako každý jiný. Stejně tak, jako potřebujeme speciální oblečení do posilovny, na plavání nebo na tenis, je dobré pořídit si vhodné oblečení i na hraní golfu. Jaké parametry by mělo splňovat vhodné golfové oblečení a kde sehnat to opravdu kvalitní? To vám poradíme v tomto článku.

Specialista na golfové vybavení a oblečení

Pro skutečně kvalitní golfové oblečení, které bude splňovat vše, co od něj očekáváte, navštivte Golf shop, kde se specializují právě na sortiment golfového oblečení a vybavení. Ověřené značky, stylové novinky i nejlepší možné varianty. To vše najdete právě a jedině u specialistů na golfové oblečení. Vyhněte se shánění jednotlivých kousků po pochybných obchodech s příliš širokým sortimentem a raději sáhněte po zboží nabízené těmi, kteří se golfu věnují naplno.

Hlavně pohodlně

Vhodné golfové oblečení je v první řadě pohodlné. Použití kvalitních materiálů zajišťuje maximální pohodlí, odvod vlhkosti a prodyšnost. Na golfovém hřišti totiž často strávíme dlouhou dobu a obzvláště v teplém počasí je nutné, abychom na sobě měli vhodné oblečení, díky kterému bude celá hra mnohem příjemnější. V chladnějších měsících je dobré sáhnout naopak po golfovém oblečení, které má větší hřejivé vlastnosti. Důraz klaďte i na výběr správné velikosti, abyste se ve svém oblečení cítili skutečně pohodlně a nic vás zbytečně neškrtilo nebo netlačilo.

Nezapomeňte i na vlastní styl

Při výběru oblečení nechte naplno vyznít svůj styl. Golfové vybavení a oblečení by spolu mělo ladit a pokud chcete být na trávníku za hvězdu, vsaďte na svůj styl a nebojte se odlišit od ostatních. Barevné kombinace nebo různé vzory dodají vašemu oblečení šťávu a bude jasné, že víte, co je módní a že máte jasno v tom, co patří k vašemu stylu. Fantazii se meze nekladou a pokud je golf vaší skutečnou vášní, pořiďte si celou škálu různých barevných variant, které budeme moci kombinovat podle nálady.

]]>
Kvalitní golfové vybavení nemusí být drahé! Stačí jen vědět, kam se obrátit! https://www.zdraviasport.cz/2014/sport/golf-sport/kvalitni-golfove-vybaveni-nemusi-byt-drahe-staci-jen-vedet-kam-se-obratit.html Fri, 07 Nov 2014 11:23:53 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=2548 Stále oblíbenějším a vyhledávanějším sportem mezi dospělými i dětmi na základních školách se stává golf. Proč by také ne? Krásně strávený čas na zeleném trávníku, přinášející čerstvý vzduch, možnost odpočinout si, společnost mnoha temperamentních mužů a žen ve spojitosti s pohybem pro hezké svaly… Každý, kdo vyzkoušel jednou tento jedinečný sport, nerad by se jej nadobro vzdal.

Golfové vybavení jako základ

Platí to nejen při vaření, motorismu, stavbě nebo třeba péči o děti… Všude je potřeba dbát na dobře zvolené vybavení, které vám poskytne výbornou službu a také dokonalou reprezentaci.

I golf si žádá specifické vybavení, kterému budeme věnovat speciální péči, a bude nás skvěle vystihovat. Právě pro možnost výběru designu si můžete vybírat golfové hole v mnoha provedeních. Pro začátečníky nebo děti lehčí, snadněji ovladatelné, které však nedosáhnou takový dosah, jako je možné u holí těžších z jiných materiálů.

Vše pro vaše začátky

Správné vybavení v golfshopu najdou nejen zkušení, ale i ti klienti, kteří s golfem teprve začali. Bohatá nabídka holí, obuvi i oblečení vám zavdá tu správnou myšlenku na to, že právě zde je vhodné obléknout se „od hlavy k patě“. A nejen to! Nechybí ani golfové vozíky, díky nimž nebudete muset nosit nelehké vybavení na svých bedrech. Vozíky jsou nadmíru skladné, uložíte do nich pohodlně a přehledně jak hole, tak další potřeby. Vybrat si můžete klasické vozíky, nebo luxusní doplněny iontovou baterií, která zjišťuje dlouhou životnost.

Navštivte internetové stránky golfcentrum.cz, vyberte si hezké a funkční golfové vybavení a vydejte se na green. Zaručeně si odpočinete, naučíte se pohybům, o kterých jste neměli potuchy a které vám skvěle zpevní postavu a při vší zábavě také potkáte mnohé nové známé.

Golfcentrum.cz je skvělým místem, kde hledat nové vybavení, cíle a informace týkající se golfu.

]]>