Nevěřili byste, kolik žen je dle anonymního dotazníku schopných jít večer spát bez toho, aniž by si vyčistily pleť. Nejčastěji důkladnou očistu své tváře zanedbají tehdy, když jsou unavené, po návratu z restaurace či párty, při večerech, kdy tráví noc u někoho jiného, ale také tehdy, když nemají „pohodlné řešení“, jak pleť rychle a snadno vyčistit.

Přitom večer i ráno je vyčištění pleti velmi důležité. Večer proto, že na ní ulpí za celý den spousta nečistot, póry jsou ucpané make-upem, pudrem, krémy, ale také prachem a drobnými částičkami, jež naše oko není schopno rozpoznat. Ráno je důležité proto, že se v noci pleť čistí a my bychom měly pot a škodlivé látky odstranit, aby mohla zase celý den co nejlépe dýchat, příp. vstřebat živiny, které jí dodáme prostřednictvím krému.

Aby vás očista pleti bavila

Čištění obličeje pro vás nebude obtíží, když budete mít správné vybavení. Nesmí vám chybět odličovací tampony nepouštějící žmolky nebo kousky vaty. Čistit pleť pohodlně a rychle můžete odličovací vodou, ale také čisticím mlékem. Tu a tam bychom měli použít i peeling, jež odstraní i suchou nebo odumřelou pokožku.

Názory na micelární vodu se v poslední době liší, někdo ji doporučuje pro její vícesložkové složení, dle dalších názorů je ale lepší používat víc přípravků, kdy je každý zaměřen na svoji speciální funkci.

Potěšit vás může u čisticích přípravků jejich vůně i sympatický vzhled balení. Jestliže si oblíbíte „svoji“ značku a zjistíte, že vám vyhovuje, občas si od něj udělejte pauzu, aby si pleť nevytvořila ochranu a účinek již by nebyl takový. Je to stejné jako s užíváním léků, při dlouhodobém používání léku s jednou hlavní složkou si tělo vytvoří rezistenci.

Zářivá, svěží, bez pupínků

Pravidelné a řádné čištění pleti se vám v mnohém odvděčí. Budete působit čerstvěji, vesele, zářivě, získáte jiskru. Kombinací čištění a krémů – vyživujícím, hydratačním, vyhlazujícím, doplňujícím flexibilitu… (záleží na vaší potřebě) pozorujete během pár týdnů jistě zkrásnění a lepší kondici pleti.

Nebuďte večer ani ráno pohodlné a věnujte péči o svoji tvář potřebných cca pět minut. S postupem času vám to vaše pleť zaručeně vrátí hezkým vzhledem.

Náš tip: Nezapomínejte ani na čištění rukou, pomocí kvalitní desinfekce na ruce a výživného krému, který zabrání jejich vysušování.