Základem pevného zdraví je dostatek pohybu. Věnovat se pravidelně nějakému sportu má několik pozitivních účinků na náš život. Fyzická aktivita udržuje naše tělo v dobré kondici, netloustneme a do krve se nám vyplavují endorfiny. Hormon štěstí má blahodárný vliv na naši psychiku. Stresové období snadněji překonáme, když máme útěchu ve sportu a v našich přátelích. Navíc si po každém výkonu můžeme dopřát zaslouženou odměnu v podobě zlatavého moku. Když si všechny tyto faktory spojíme, hned pochopíme, proč je důležité už od mládí nějaký sport takříkajíc pěstovat. Hokej patří mezi týmové hry, které se dají brát lehce, ale i velmi vážně v každém věku. Jarda Jágr z vás sice už asi nebude, ale pro pohár si dobruslit můžete.

Jak vybrat hokejovou výstroj?

Hokejová výstroj pro hráče zahrnuje několik důležitých prvků. Začněte u spodního prádla. Ribano je funkční prádlo, které odvádí vlhkost a vytváří tepelnou izolaci. Stane se vaší druhou kůží. Tento jemný materiál uvítáte pod chrániči všech typů. Chrániče na lokty, holeně a nákrčníky musí perfektně sedět stejně jako brusle, které vám zajistí stabilní postavení na ledě. I když nejsou nákrčníky povinné, jsou velice oblíbené a dokážou zabránit zbytečnému zranění. To vše pod sebe hezky ukryje dres a štulpny. Dresy jsou estetickou tečkou, a hlavně zveřejněním týmu, za který hrajete. Kalhoty hokejisty se vyrábí se speciální vyztuží v bederní oblasti i v intimních partiích (zde ochranu podpoří suspenzor). Použitý materiál je vysoce odolný proti prodření, ale zároveň je lehký, prodyšný a poskytuje hráči vysoký komfort během tréninku i zápasu. Helmy a rukavice jsou samozřejmostí.

Brankář, kapitola sama o sobě

Hokejová výstroj pro brankáře se od té základní liší. Už hokejky hráčů mají zcela jiný tvar. Brankář má poměrně nelehký úkol, zachytit malý rotující puk, jenž díky své váze pronikne i malým otvorem. Právě z těchto důvodů hokejová výstroj brankáře obsahuje další věci, jako jsou lapačky, vyrážečky a betony. Speciálně pro brankáře se prodává hokejová taška na kolečkách.