Lyžování je jeden z nejnáročnějších sportů ohledně zatěžování kolenních kloubů. Bolí vás kolena, když stojíte na lyžích nebo jezdíte na snowboardu? Předcházejte problémům včas a vyzkoušejte kvalitní kolenní ortézu.

Pro koho je kolenní ortéza určena

Kolenní ortézy se hodí pro sportovce i milovníky sportovních aktivit, kteří si chtějí chránit své klouby. Jestli jezdíte rádi na lyžích, závodně lyžujete nebo jste pouze rekreační sportovec, kolenní ortézy jsou pro vás jako dělané. S přibývajícím věkem klouby více bolí, zejména po několikadenním lyžování. Kolenní ortéza namáhaný kloub ochrání, uleví mu od bolesti a sníží zátěž, která na něj při lyžování dopadá. Kvalitní ortézy jsou vhodné také pro pacienty, kteří měli úraz kolene nebo jsou po vážné operaci kolene. Ortéza vám pomůže vrátit se do sportovního života.

Jak funguje ortéza a proč ji využít při lyžování

Koleno si v ortéze odpočine. Ortéza zajistí, aby zůstalo ve správné poloze i při tom nejnáročnějším sportu, mezi který lyžování rozhodně patří. Váha se díky kvalitní ortéze dobře rozloží, kolenu se uleví od bolesti a zároveň ortéza kloub ochrání. Námaha vazů a kloubů se sníží. Ortéza vám pomůže s návratem k lyžování už rok od operace. Zabrání nestabilitě kolenního kloubu, pomůže vám při problémech s postranními i křížovými vazy, když ještě není koleno po operaci zcela zotavené.

Ortéza musí být kvalitní. Zkuste kolenní ortézy CTi OTS od společnosti Össur®

Celosvětově uznávané a jedny z nejlepších ortéz na světě CTi OTS vyrábí společnost Össur®.Na karbonový rám poskytuje společnost doživotní záruku. I když budete ortézu nosit denně, neopotřebuje se, nošení bude komfortní, nebude způsobovat otlaky, a budete moci nerušeně sportovat. Ortézy CTi OTS jsou pevné, lehké a mají nízký profil, takže pod oblečením nejsou vidět. Můžete je nosit nejen při sportovních aktivitách, ale také po celý den. Polycentrický kloub z nerezové oceli Accutrac® zaručí anatomicky správné vedení končetiny a limituje možnosti extenze (propnutí) a flexe (ohybu). Gelové výstelky Össur® Sensil® Silicone, které jsou situovány na holeni, jsou hypolargenní, můžete si při zkoušení zvolit, jak silné je potřebujete, a zároveň díky skvělým vlastnostem zajistí, že ortéza neklouže z nohy ani při těch nejnáročnějších sportech. Lyžování, snowboard a hokej pro nošení ortézy nejsou překážkou. Ortézu snadno nastavíte díky pružným objímkám a nastavitelnému tibiálnímu popruhu. Zaoblení hran rámové ortézy má certifikovaný patent SenEdge®. Pokožka se nepoškodí a nepoškrábe. Ortéza napravuje chybné postavení kloubu i v těch případech, kdy jsou vazy na koleni poškozeny.

Jakou vybrat ortézu

Na ortézu si budete chvíli zvykat, ale v pohybu vás neomezí. Naopak vám uleví od bolesti. Aby byl účinek co nejefektivnější, musíte si před nákupem nebo vypůjčením ortézu vyzkoušet. Na výběr máte dvě ortézy, a sice ortézu CTi OTS a ortézu FLEX. Obě ortézy jsou si velmi podobné. Mezi stejné vlastnosti patří jejich pevnost, jsou lehké, pohodlné, patentované, lze je používat při extrémně náročných sportech, nekloužou z nohy a jsou nastavitelné. Dokonale se přizpůsobí končetině, jsou velmi ploché a pod oblečením nejsou vidět. Ortézu CTi OTS využívají spíše muži, protože ortéza je mírně větší. Pacienti ji nosí při lyžování, snowboardu i hokeji. Ortézu FLEX používají spíše ženy, protože je jemnější. Můžete ji nosit na všechny zimní sporty. Obě ortézy se hodí pro prevenci poranění kolene, po operaci kolenního kloubu i před ní. Věděli jste, že nošení kolenní ortézy při lyžování sníží výskyt poranění kolenního kloubu až 6x?

Chcete si půjčit nebo koupit ortézu? Je to snadné

Ortézu si můžete půjčit nebo vyzkoušet v půjčovně motodlah a ortéz. V jejich e-shopu www.pujcovnamotodlahy.cz si po výběru ortézy domluvíte schůzku na telefonním čísle +420 602 155 136 nebo na e-mailu info@proormedent.cz, na které si ortézu vyzkoušíte. Kdybyste si při výběru nevěděli rady, pracovníci e-shopu vám rádi poradí i online nebo po telefonu. Půjčovné na týden stojí 1200 Kč i s DPH, novou ortézu pořídíte okolo 15 000 Kč i s DPH.