Inline bruslení dnes patří mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity. Propadli mu nejen děti, ale i dospělí. Bezpečně si však kolečkové brusle užijeme jen na speciálních inline trasách. Víte, kam si vyrazit v Praze zabruslit?

S teplým počasím obvykle vytahujeme inline brusle. Jenomže bruslení na chodnících vedle domů, na silnicích, i když méně frekventovaných, není rozhodně bezpečné pro nás ani pro okolí. Jako Pražané však máme štěstí. Praha je na inline stezky poměrně bohatá. Je jen škoda, že jsou méně známé. Zabruslit si lze jít i kousek mimo Prahu. Jde o lokality s dobrou dostupností autem, ale třeba i vlakem. Celodenní výlet tak nemusí být jen návštěvou zámku, nebo procházkou některou ze zajímavých přírodních oblastí. Ale klidně si můžete vyrazit na brusle.

Tip: Zahrajte si hokej i v létě. Už jste vyzkoušeli inline hokej?

Pražské inline trasy

Kolečkové brusle provětráte hned na několika pražských inline trasách. Oblíbenou je Ladronka (mezi pražským Motolem a Strahovem, nedaleko Obory Hvězda). Dokonale vyasfaltovaný povrch až 3800 metrů dlouhé trasy je zárukou, že se nezraníte pádem kvůli špatnému povrchu. Trasa je navíc osvětlena, takže jezdit na bruslích se zde dá i pozdě večer.

Až tři kilometry dlouhou trasu nabízí i Stromovka. Park sice není přímo bruslařskou dráhou, ale inline brusle jsou zde povoleny. Stromy se však bohužel někde postaraly o překážky v cestě v podobě narušeného povrchu asfaltu, takže pozor na pády.

Přímo inline trasa se nachází i na pražské Letné. Měří však pouze 1 km, což je trochu škoda. Určitě šlo na trati, pokud jde o délku, trochu více zapracovat. Podobně krátkou trasu najdete i na Vítkově (Praha 3 – Žižkov).

Známou trasou je rovněž inline dráha v pražském Podolí (Braník). Je to však bruslení pro otrlé. Dráha se rozhodně nemůže pochlubit kvalitním povrchem.

Hezkou tříkilometrou trasu najdete i v pražských Vysočanech v ulici Freyova. Tato inline a cyklostezka má výborný asfaltový povrch a dovede vás z Vysočan přes Novou Harfu až do Hloubětína.

Vedle již zmíněné Ladronky jsem si nakonec nechala ještě dvě perfektní pražské trasy. Jedna se nachází v pražské Troji. Má až 7 km a na většině trasy je naprosto dokonalý asfaltový povrch. Na Žižkově se kromě již zmíněné mini tratě nachází i nová městská cyklostezka. Propojuje Žižkov a Libeň a na trase jsou vítáni i inline bruslaři. Tříkilometrová dráha vás dovede až na známou křižovatku u Bulhara. Tam už inline brusle ale raději vyzujte.

Tip: „Nebruslí vám to“? Možná potřebujete pouze lepší kolečka na brusle.

Na inline brusle kousek za Prahu

Pokud chcete z inline bruslení udělat celodenní výlet, vyrazte si do Brandýsa nad Labem. Inline stezka odsud vede až do Kostelce nad Labem a poté až do Lázní Toušeň. 12 kilometrový úsek, zejména pokud si jej dáte tam a zpátky, je už skutečně výletem na celý den. Tak si jej užijte.