Mnoho lidí bývá před první návštěvou zubní hygieny nervózní, ale opravdu není důvod proč. Děsí v podstatě hlavně nevědomí. Tedy to, že nevíte, co se s vámi bude dít. A proto se můžeme společně podívat na to, jak taková první návštěva dentální hygieny obvykle probíhá.

Dentální hygienista se detailně podívá na stav vaší ústní dutiny. Pouhým pohledem, ale také s pomocí různých technologií (například orální kamery) zhodnotí a určí to, na co je třeba se nejvíce zaměřit.

Je dobré donést si na první návštěvu dentální hygieny kartáček a všechny pomůcky, které k čištění používáte. Dentální hygienista vám totiž poradí nejen správnou techniku čištění, ale také například, jaké velikosti mezizubních kartáčků jsou pro vás nejvhodnější. Přidanou hodnotou této návštěvy je také fakt, že vás dentální hygienista upozorní na místa, na která byste se měli při čištění zaměřit.

Pak už se dentální hygienista pustí do samotného čištění. Precizně odstraní zubní plak, i ten zmineralizovaný (tedy zubní kámen), který tvoří základ pro vznik zubního kazu. Následně je nutné ošetřit povrch zubů zaleštěním. Nejčastěji se pro to používá metoda pískování. Samozřejmě, že úkonů, které se na dentální hygieně provádí, je spousta. Za zmínku stojí například odborně provedené bělení zubů.

Prevence je mezi veřejností stále dosti opomíjená. Přitom je to škoda, protože pravidelné navštěvování dentální hygieny (alespoň 2x do roka) výrazně sníží výskyt nejen zubního kazu, ale také paradontitidy a dalších onemocnění. Ve výsledku vám tedy tato prevence ušetří spoustu času, bolesti i peněz.

První návštěva dentální hygieny může trvat okolo jedné hodiny, i když je to hodně individuální. Někdy je třeba dojít ještě na dočištění, pokud je problém většího rázu.

V neposlední řadě je důležitý výběr dobré dentální hygieny. Ne každý je dostatečně precizní. V Brně a okolí dostanete kvalitní služby dentální hygieny například ve Stomatologii Erbenova. Zajištuje jak stomatologické služby, tak služby dentální hygieny v Brně.