Všechna odvětví se snaží, aby byl náš život pro Zemi co nejšetrnější. Poslední roky totiž ukazují, jak jsme „zvládli“ zdevastovat kde co ať už nevědomky, nebo vlastní leností, nezodpovědností či snahou po výdělku. Naštěstí, i mnohé domácnosti už přikládají ruku k dílu a snaží se co to jde, pomoci s návratem naší planety do normálu. Pomáháme tříděním, bezobalovým nakupováním, přešíváním oblečení, používáním MHD, nezapínáním klimatizace, pokud to není nevyhnutelné a podobně. Přispět můžete i tím, že si namísto jednorázového plastového nádobí pořídíte důmyslné jedlé nádobí. Že jej zatím neznáte?

Ekologické a bezodpadové

Ať už jedlé nádobí sníte nebo ne, naší planetě neuškodíte. Buď jej můžete sníst hned po požití pokrmů, nebo si jej uvařit, např. když pijete brčkem, případně je můžete donést na kompost, kde se během pár týdnů rozloží. Tímto způsobem skvěle nahradíte plastové nádobí, na které jsme byli zvyklí po desetiletí. Je skvělou variantou za dřevěné, skleněné, kovové či jiné nádobí, stejně jako za klasické talíře a hrnky.

Pro velké oslavy i posezení u kávy s partnerem

Všechno jedlé nádobí se hodí pro velké i malé akce. Nemusíte mít obavu, že by se vám jedlé talíře, lžičky nebo příbory rozpustili dřív, než stihnete jídlo sníst a nápoj vypít. Je samozřejmostí, že bylo při výrobě myšleno na to, aby si uživatel mohl vše vychutnat v klidu a pohodě. Třeba takové kelímky jsou k jídlu už asi po čtyřiceti minutách, co do nich napustíte vodu. Ale udrží ji až po 12 hodin. Anebo jedlá brčka, ta můžete používat po celou hodinu, poté začnou ztrácet svůj tvar. Podobné je to i s příbory a lžičkami, tady vám v původním stavu vydrží minimálně půlhodinu.

Z čeho jsou vyráběny

Záleží na druhu jedlého nádobí, ale třeba taková brčka jsou jakoby velké makarony. I proto je po použití můžete uvařit k večeři. Lžičky jsou zhotoveny ze směsi cereálních mouček a rozlišeny kakaovým práškem nebo kořením. Talíře zase pro změnu tvoří 100 % pšeničné otruby. Je samozřejmostí, že vaše pokrmy nebudou mít chuť po jedlé lžičce či talíři.

Díky složení je jedlé nádobí velmi hezké na pohled, může mít několik barev, ale také je chutné. Třeba jedlé kelímky jsou výborným zákuskem, který máte k dispozici ihned po dopití kávy.

Objednejte si své první balení kelímků, talířků nebo lžiček a vyzkoušejte, jak výborně se vám bude jíst. A jako bonus vás bude hřát dobrý pocit, že přispíváte k lepšímu prostředí pro budoucí generace.