Obuv, kterou nosíme, ovlivňuje naše zdraví mnohdy více, než si připouštíme. Přitom stačí tak málo – zdravé boty.

Co je zdravá obuv?

O zdravé obuvi nevypovídá pouze její jedna vlastnost. Je to souhrn mnoha vlastností, které umí obuv svému majiteli nabídnout. Obuv ovlivňuje více než jen zdraví našich chodidel. Podle toho, co nohám dopřejeme, se chováme citlivě či necitlivě k našim kloubům, k cévní soustavě i k páteři. Zničené nohy z mládí jsou problémem posléze při cukrovce, která je dnes ve své formě jako diabetes II. typu považována za civilizační nemoc. S nevhodnou obuví souvisí bolesti hlavy a fyzioterapeuti upozorňují, že dokonce i neplodnost. Lidské tělo je prostě jeden běžící stroj a „součástka“, kterou jsou nohy, je podstatná pro jeho bezvadné fungování jako celku.

Dopřejte nohám to nejlepší

Kolem obouvání panuje mnoho mýtů a výrobci se jim často kvůli požadavkům zákazníků přizpůsobují. Typickým příkladem je třeba preference rodičů nakupovat boty nejmenším dětem s ortopedickou vložkou. Přitom až do velikosti dětských bot 28 je vložka naprosto nevhodná a děti naopak potřebují stélku rovnou. Dobrý výrobce dětské obuvi nabízí tyto velikosti vždy s rovnou stélkou.

Chybujeme i u obuvi pro dospělé. Příliš úzká špička, nadměrně vysoký podpatek, nevhodná šířka boty, příliš velký sklon paty v botě, neprodyšné materiály, kvůli kterým se množí plísně a bakterie – to je jen několik závažných prohřešků. Zdravotní obuv Santé je jiná. Nabízí dámské, pánské i dětské boty, včetně profesionální obuvi. Boty této značky zohledňují nejmodernější fyziologické poznatky a při výrobě se zaměřují na nejlepší materiály a moderní technologie.

Pro boty Santé do e-shopu Celar.cz

Obuv Santé má pověst kvalitní profesionální a pracovní obuvi. I proto tato obuv nechybí v sortimentu e-shopu Celar.cz, který se specializuje na osobní ochranné pracovní prostředky. Obchod prodává dámskou, pánskou i dětskou obuv Santé, včetně zdravých modelů ve fashion designu.