Posilování – Zdraví & Sport.cz https://www.zdraviasport.cz magazín o zdraví a pohybu Wed, 28 Aug 2019 06:11:50 +0000 cs hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.5 Dostaňte se do kondice! https://www.zdraviasport.cz/2019/cviceni/dostante-se-do-kondice.html Wed, 28 Aug 2019 06:11:48 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=4943

Léto končí a vy chystáte se zahodit permanentku do posilovny, protože se začnete balit do svetrů a mikin? Či jste zase nestihli naladit letní formu, takže to necháte až na začátek příštího roku, protože tak dlouhou přípravu nepotřebujete? Fitness ale není pouze o výstavním těle v plavkách, jde o koncept tělesné kondice, zlepšení držení těla, rozvoje síly a upevňování zdraví. Jestliže toužíte vydat se touto cestou, pak navštivte posilovnu Kentoya Fitness.

Co vám fitko nabízí?

Kentoya Fitness je moderně vybavená prostorná posilovna, která se může chlubit posilovacími stroji značky Grün Sport. Ve fitcentru naleznete kardio zónu vybavenou stepperem, 2 orbitracy, veslovací trenažér, 6 běhacích pásů a 4 stacionární kola. Ostatní oddělení skýtají možnost vypracovat veškeré partie s pomocí posilovacích strojů, na kterých si můžete nastavit libovolnou zátěž díky použití cihliček či klasických kotoučů. Samozřejmě můžete využít i oddělení s jednoručními činkami a nakládacími žerděmi.

Posilovna na Praze 10 je vhodná i pro začátečníky, kterým vyškolený personál poradí, jak pomocí správných cviků dosáhnout kýžených výsledků. Stroje jsou vhodné pro začátečníky, pokročilé i závodníky. Ve fitcentru můžete nabýt svalovou hmotu, zbavovat se přebytečných kilogramů či obecně získávat na síle.

Místo i pro relaxaci

Kentoya Fitness je také působištěm pro odpočinek po sportu. V rámci regenerace si můžete dopřát sportovní masáž pro udržení tělesné i duševní rovnováhy či překonání stresového dnu. Za návštěvu stojí také solárium Praha nabízející profesionální přístroje s vysokým opalovacím výkonem, které zaručují krátké opalovací časy a pohodlí při opalování. Dosáhnete tak přímého prohřátí svalů a jejich uvolnění. Opalováním dodáte pokožce vitamín D a tělu novou energii.

]]>
Budování pěkného těla stojí nejen úsilí https://www.zdraviasport.cz/2013/sport/posilovani/budovani-pekneho-tela-stoji-nejen-usili.html Sat, 16 Mar 2013 13:07:39 +0000 https://www.zdraviasport.cz/?p=696 Budování pěkného těla stojí nejen úsilí

Gainer
Gainer, zdroj www.fitplanet.sk

Vypadat skvěle je touha téměř každého z nás. Samozřejmě, že v současné době to nemusí být tak náročné, jako dříve. Díky moderním technologiím, které se projevují i v oblasti sportu a výživy, máme tento proces značně zjednodušený. Podívejme se však blíže na suplementy, spalovače tuků či speciální proteiny k podpoře růstu svalové hmoty.

Maso nebo suplement?

Správná strava ovlivňuje nejen to, jak vypadáme, ale i to, jak se cítíme. Je tedy zřejmé, že při nadměrné konzumaci tuků a cukrů naše tělo bude ukládat tuk, kdežto při správném stravování plném vlákniny, kvalitních cukrů a proteinů bude spíše tvořit svalovou hmotu. Pouštíme-li se však do posilování, cvičení a budování pěkné postavy, nabízí se nám použití mnoha suplementů určených právě k těmto potřebám.

Uvědomme si, že tyto suplementy nejsou rozhodně ničím špatným, ale je to pouhý doplněk. Nahradit tak maso během dne suplementem občas můžeme, ale nelze se tak stravovat stále. Přesto mají tyto doplňky určitě význam. Začínáme-li například s cvičením intenzivně a chceme-li se rychleji zbavit tuků, na scénu přichází spalovače tuků. Tyto látky nejen, že obsahují účinné prostředky ke spalování tuků, ale mají i vliv na samotnou psychiku člověka. Mnohé spalovače slouží i jako povzbuzení našeho těla do cvičení. Dostane se nám energie a naše chuť a energie do cvičení se znásobí.

Pěkné svaly

Budování svalů je poněkud náročnější aktivitou. Spalovač má vliv především na zbavení se tuku, ale jak nabrat požadovanou svalovou hmotu? Zde je nutné správně hospodařit s bílkovinami a plnohodnotnými cukry. Tedy správná výživa založena na dostatku masa, zeleniny, ale i cereálních produktech s dostatkem vlákniny. Jako doplněk pak právě slouží proteiny, které dotyčný konzumuje v průběhu dne, ale lze si je dát i před spaním. Svaly regenerují a rostou.

Po náročném cvičení tělo potřebuje energii. Tu zajišťují někdy i klasické rychlé cukry. Může stačit banán. Pro ty, kteří to myslí s posilováním a budováním pěkného těla vážně, jsou na scéně produkty nazvané gainery. Obsahují vysoké procentuelní zastoupení cukrů, které je třeba dodat svalům ihned po namáhavém cvičení. Vyhneme se tak bolesti svalů. Na trhu se objevují cenově dostupné gainery velmi často a tak to nemusí být ani příliš vysoké náklady.

Rizika

Suplementy, které si kvalitně zvolíme a budeme klást důraz na spolehlivost a reference dané značky či produktu, nejsou pro tělo škodlivé. Jedná se převážně o přírodní látky ve vyšší koncentraci. Při nesprávném používání však mohou (velké množství gaineru) samozřejmě dodat tělu energie moc a ta se uloží ve formě tuku.

]]>