Fitness, nebo Zumba?

0
354
By: JBLM MWR

Fitness, nebo Zumba?

By: JBLM MWR

Pokud byste si ráda zacvičila a zformovala tak svoji postavu, tak určitě přemýšlíte, jaké cviky jsou pro vás ty nejlepší a jakými se tedy dostat do kondice. Rozhodla jste se, že začnete cvičit, ale přemýšlíte, jaké cvičení si vybrat? Nevíte, jestli fitness, nebo Zumbu? Pak si vyzkoušejte obojí a uvidíte, co z toho vás začne bavit, co vám půjde lépe a na co se budete těšit.

Cvičení nesmíte dělat proto, že musíte, ale proto, že opravdu chcete a něčím vás naplní. Někdo raději tančí na hudbu, někdo raději zvedá závaží. Otázka, po čem rychleji zhubnete, není na místě, protože důležité je hlavně to, kolik času budete cvičení věnovat a jak moc budete poctivě cvičit.

Fitness

Výhodou Fitness je především to, že jste sami sobě pánem a zacvičit si můžete jít kdykoliv, kolikrát v týdnu budete sami chtít. Můžete se soustředit pouze na problematické partie, které chcete zpevnit, nebo se zbavit přebytečného tuku, na těchto místech.

Do fitness centra je třeba chodit častěji. Fitness podřídíte přímo vlastním potřebám. Můžete cvičit sami, nebo s trenérem, cvičení můžete doplnit o různé doplňky stravy na nabrání svalové hmoty, nebo takové, které vám umožní rychleji spálit tuk. Pokud neradi tančíte a máte pocit, že nejste tanečně nadaní, pak si určitě raději vyberte fitness.

Zumba

Zumba je cvičení, u kterého je třeba umět se pohybovat a mít k tomu vlohy. Při Zumbě se opřete do latinskoamerických tanců a rozpohybujete celé tělo. Pokud máte rádi hudbu a tanec, pak je Zumba naprosto ideální. Uvolníte se, rozpohybujete se, zapojíte celé tělo a budete moci hubnout.

Nevýhodou je, že na Zumbu si nemůžete dojít kdykoliv, ale jen tehdy, když je zrovna hodina, kterou vede zkušená cvičitelka. Bývá to tak 2x do týdne. Nicméně jde o zábavné hubnutí, kdy se pořádně vyřádíte a dáte si správně do těla. Určitě vás tento typ hubnutí nadchne, pokud rádi tančíte.