Jak vybrat správný cyklodres a další vybavení

0
445

Pro pořádné projížďky na kole potřebujete i správné vybavení. Podle čeho vybírat vhodný cyklistický dres, jaké další příslušenství zvolit a kde to všechno nakoupit? To vám poradíme v tomto článku.quickstep-2015-hobby-cykloset-1191

Správná velikost

Při výběru cyklistického dresu je důležité vybrat si správnou velikost. Dres by vám měl pokud možno přesně sedět na těle. Neměl by být ani malý a ani příliš velký. Letní dresy jsou vyrobeny tak, aby se staly vaší druhou kůží. Naopak pod dresy do chladnějšího počasí se vždy nosí spodní vrstva oblečení z funkčního materiálu, který zabrání prochladnutí.

Prodyšný materiál

Správný cyklistický dres by měl být s dostatečně prodyšného materiálu a měl by odvádět přebytečnou vlhkost. Většina moderních prodávaných cyklistických dresů je z materiálů, které pomáhají správné termoregulaci a velmi tak zpříjemňují sportovní výkon díky přirozenému ochlazování těla. Zároveň zabraňují prochladnutí.

Jaké další vybavení potřebujete

Kromě cyklistických dresů na kole ještě jistě oceníte cyklistické čepice, které se hodí pod helmu a ochrání hlavu před větrem. Další nezbytnou výbavou jsou cyklistické tretry, které umožňují efektivněji využívat energii při šlapání. Navíc je jízda na kole s nimi mnohem pohodlnější a nemusíte řešit problémy klouzající podrážky po šlapce. Pro udržení nohou v teple je dobré pořídit si i cyklistické návleky. Nezbytné je také pořízení cyklistické helmy, která vám v některých situacích může až zachránit život.

Nakupujte pohodlně přes internet

Pro cyklistické potřeby nemusíte do kamenného obchodu. Jednoduše si můžete vybrat z pohodlí domova a nechat si objednávku doručit až k vám domů. Na eshopu proficyklodresy.cz najdete originální cyklistické dresy pro všechny fanoušky sportovní cyklistiky. Ať už se cyklistice věnujete pravidelně nebo pouze jednou za čas vyrazíte na výlet, vždy je lepší, když máte správné vybavení.