Jako každý výrobce sjezdových lyží se i firma Atomic připravila bedlivě na letošní sezonu 2016/2017 a vyrazila do boje o zákazníka s novou vlajkovou lodí. I když je značka Atomic u nás hodně spojována se závodním lyžováním a čeští lyžaři kupují hojně sportovní lyže této značky (slalomky, obřačky), nové lyže Atomic z řady Vantage X jsou určeny pro všechny, kteří chtějí allmountain lyže, které se výborně chovají na sjezdovce.

Co přinesou nové modely

Vantage X se chlubí zcela novou konstrukcí, mají šířky od 74 do 83 mm, a využitím nové technologie EXO profile ztratily na hmotnosti až 20 %. Jde o 3D profil, který se nachází na boku lyže a pomáhá zvyšovat odolnost lyže a rovněž přenášet síly. Převratná je především nová karbonová vrstva Carbon Tank Mash, která zvyšuje tuhost lyže. Lyže využívá také Firewall bočnice, které tlumí vibrace a optimalizují přenos impulzů na hrany.

Letošní model Vantage X 83 CTI je doslova nabitá novými technologiemi a poskytuje zcela nový zážitek ze sjezdového lyžování. Podle výsledků skitestů zdá, že zbrusu nový model lyží Atomic Vantage X 83 CTI je jako dělaný pro krátké zatáčky i oblouky super-G. Tento model má pod vázáním šířku 83 mm, je tedy ze všech modelů řady Vantage X nejširší, přesto je velmi dobře ovladatelný, od expertů obdržel nejlepší hodnocení za všestrannost i jízdu po hraně – carving. Shledáte jej velmi dobře ovladatelným i v rozměklém terénu. Na těchto lyžích se budete cítit na svahu jistě a budete nadšeni všestranností těchto lyží. Na jízdních vlastnostech je hodně znát titanová výztuha a tkaný uhlíkový výplet, lyže je proto velmi lehká. Na druhou stranu ve vyšší rychlosti zaznamenáte snížení stability, avšak v obloucích je nedostižná.

Pokud jste vždy hledali všestranné sjezdové lyže, potom je model Atomic Vantage X 83 CTI přesně pro vás, stačí si vybrat pánskou nebo dámskou verzi a uvidíte, že budete velmi spokojeni.