Akupunktura, akupresura a ty další – Trápí vás nemoci? Uzdravte se sami – 2. část

0
353
akupunktura

Akupunktura, akupresura a ty další – Trápí vás nemoci? Uzdravte se sami – 2. část

První část seriálku najdete zde.

Tělo k vám promlouvá

akupunkturaNa začátku tohoto článku jsem se zmínila, že se vám pokusím vysvětlit vaše zdravotní neduhy. Ráda bych nyní pouze upřesnila, že jsme každý jiný a tím se různí i původy problémů. Moderní zdravotní péče je důležitá pro likvidaci evidentních potíží, avšak pouze VY jste ti, kteří mohou veškeré těžkosti odstranit definitivně. Lékař vymýtí akutní problém, tedy to, co vy si myslíte, že vás trápí – avšak pravda je taková, že váš zdravotní problém není zdroj vašeho trápení. Přirozeným stavem bytí je být zdravý.

Že je v dnešní době normální býti nemocným, pouze odpovídá zištným touhám těch, kteří mají žaludek tímto způsobem vydělávat peníze a získávat moc (nemluvím konkrétně už jen proto, že tak někdy jednáme každý – důležité je však to, jak jednáte vědomě, co si přejete, jak vypadá váš žebříček hodnot, a věřím, že těch, kteří si přejí zkázu druhých za účelem vlastního zisku mezi námi, běžnými obyvateli Země, není tolik). Jakmile se u vás projeví zdravotní neduh, bolest nebo nemoc vaše tělo se vám pouze snaží sdělit, že existuje něco, co děláte špatně.

Upozorňuje vás na chybu, kterou činíte opakovaně. Pokud budete ignorovat občasnou bolest zad, může se stát, že časem přeroste v chronické onemocnění. Nejde ovšem o to, že zmíněná bolest zad je vaším problémem – jen vám o něm říká, hledat jej však musíte někde jinde. Jak jej najdete, jak zjistíte, kde problém skutečně vězí? Všechno souvisí se vším. V lidském těle mnohem zřetelněji, než jinde. Prošla jsem několika zdravotnickými kurzy a většina informací se mi potvrdila nezávisle na sobě. Protože není možné mluvit o všech zdravotních potížích jednotlivě, poskytnu vám informace obecně a sami již podle nich můžete bádat, co děláte právě vy špatně, že se vaše tělo ozývá.

uchoLidské tělo jsme si ve škole rozdělili do několika oddílů, dle jednotlivých funkcí. Má několik orgánových soustav, a přestože jsme se o nich učili odděleně, už víme, že od sebe nijak izolované nejsou. Nejzákladnější rozdělení orgánů je na vnitřní a vnější – uvnitř těla se skrývají například orgány trávicí soustavy, rozmnožovací soustavy a jiné; povrch těla zase halí kůže (největší orgán) se svými výrůstky vlasy, nehty…

Je nutné si uvědomit, že přestože nevidíme skrze sebe dovnitř našeho těla, vše co se odehrává uvnitř lze pozorovat na povrchu. Stoupněte si před zrcadlo a chvíli své tělo jen tak pozorujte jako celek. Uvědomte si hlavu, ramena, páteř, každou část, kterou v zrcadle vidíte. A pak si představte orgány uvnitř trupu, mozek, kosti, zkrátka vše co nevidíte.

Teď vám prozradím krásnou hříčku přírody jako důkaz o její inteligenci. Pro mnohé z vás to možná nebude nic nového, mě samotnou to však překvapilo, protože jsem se to nedozvěděla ani ve škole v odpovídajících hodinách! Přesto již ve starověku si lidi byli vědomi souvislostí a například pověstná akupresura, reflexologie a jiné druhy léčby, z nich vycházejí.

Celý obličej zaznamenává stav vnitřních orgánů, můžete z něj vyčíst mnoho důležitých informací, dokonce ještě předtím než se problémy projeví na zdraví úplně. Zcela nejběžnější jev jsou tmavé kruhy pod očima, značící oslabené ledviny, nebo například vyrážka na bradě a kolem úst, značící problémy pohlavního a močového ústrojí (tak známé záněty močových cest nebo ženské infekce), opuchlý nos zase může upozorňovat, že příliš přetěžujete své srdce… Každý úsek obličeje odpovídá orgánu v jiné části těla.

Stejně jako obličej funguje jako zrcadlo našeho stavu ušní boltec. Když se podíváte na ucho, nepřipomíná vám až nápadně lidské embryo? Měkký lalůček ucha si můžete představit jako hlavu, který dále pokračuje a lemuje vnější okraj boltce, stejně jako z hlavy vybíhá páteř a prochází takměř celým tělem. Čím více ucho ustupuje dovnitř hlavy, odpovídá stále hlouběji uloženým orgánům. Zapřemýšleli jste si někdy nad tím, proč někdo má uši tvrdé a někdo měkké tak, že je dokáže svinout do ruličky?

chodidloKdyž nyní víte, že ucho je vlastně zmenšenina vašeho celého těla, určitě vám došlo, že zdravější stav jsou měkké uši – neboť tvrdé uši korespondují s naší celkovou ztuhlostí. Masírováním ušních boltců můžete dosáhnout celkového příjemného uvolnění. Samozřejmě stálá změna přichází pouze s pravidelností, jako u každého léčebného postupu.

Dalšími totožnými „příručkami vaším tělem“ jsou plosky chodidel a dlaně. Tam už jsme mnozí doma, protože v téměř v každém masérském salonu si můžeme říct o reflexní masáž chodidel, která výše zmíněný princip zužitkovává. To je k tomu, jak zjistit, kde náš zdravotní problém leží a jak jim lze zavčasu předejít. Každý to zvládne, stačí si jen všímat svého těla. Nebojte se, ono vám vždy dává dopředu vědět, abyste měli dostatek času si svých chyb všimnout, odstranit je a napravit.

Třetí díl najdete zde: Energie, čakry, …