pozitivní energie

Energie, čakry – Trápí vás nemoci? Uzdravte se sami – 3. část

Třetí a poslední díl seriálku o léčení vlastními silami a rozumem. Nečetli jste předchozí? První díl Uzdravte se sami, druhý díl Akupresura, akupunktura, ….

Všechno souvisí se vším

pozitivní energieA co vlastně míním těmito chybami? Je to to, co mnozí z nás nechtějí slyšet – jsou to chyby v nás, našem chování a jednání, a to ne pouze vůči druhým, ale především vůči sobě samotným. Dokázat si přečíst ve zprávách svého těla různé informace, to po chvilce dokáže každý. Avšak čelit sám sobě a dokázat přijmout veškerou zodpovědnost, za vše co se nám děje… To se občas stává velice těžkým úkolem.

A přeci je to nejúčinnějším způsobem léčby. Už jsme si řekli, jak se vyznat v indiciích (všude je na toto téma k dostání spousty literatury, kde se dozvíte, co která část obličeje nebo plosek značí), jak ale zjistit co znamená ten který již vyhledaný zdravotní problém? Tady je možností také několik. Těm z vás, kteří již něco ví o energiích, proudících lidským tělem, čakrách a podobně, to nebude jistě činit potíž.

Každá čakra (tedy energetické centrum, které si můžete představit třeba jako uzel na dopravních dráhách, po nichž se do různých částí těla rozvádí energie, nebo jinak živiny) má totiž pod svou správou určité orgány a tak se snadno dá zjistit, čeho se vaše chybování týká. Zjistíte například podle tmavých kruhů pod očima, že máte problémy s ledvinami. Za ledviny odpovídá první a druhá čakra a o nich už jsou informace snadno dohledatelné. Pro příklad uvedu celý postup.

První čakra, zjednodušeně řečeno, vyjadřuje stabilitu našeho zázemí ve světě, rodině, vztahu, našem těle. Jedním slovem „uzemnění“. Druhá čakra odráží naší sexualitu a kreativitu. Vidíte, že obojí spolu souvisí. Tím, že naše ledviny nefungují tak jak mají, je tím pádem jasné, že tápeme právě v těch životních oblastech, jež se s nimi slučují. Možná opakujeme nějakou chybu stále dokola, nebo se snažíme za každou cenu vyjít vstříc druhým, až zapomínáme na sebe.

Možná se k němu chováme špatně, možná se někdo chová špatně k nám. I to je však problém, který musíte vyřešit vy – přestaňte se tím trápit, přijměte to jako zkoušku vašeho charakteru. Pokud si nějaký takový problém uvědomujete, máte obrovskou výhodu, můžete na něm začít pracovat okamžitě. V opačném případě však nezoufejte – ten kdo hledá, vždy najde. Nečekejte však, že přijde někdo druhý a udělá to za vás (například doktor), tohle je vaše práce.

Tato cesta se mi zdá nejjednodušší a nejrychlejší a především – nestojí vás ani korunu a jako bonus se o sobě dozvíte mnoho nového. Dnes žijeme v době, kdy po dlouhém zapomnění se tyto pradávné moudrosti navracejí do našeho každodenního života. Když se o své tělo budete zajímat, zjistíte, že všechno dává smysl. Mnozí říkají, že tomuto nevěří – ve skutečnosti to jsou však výmluvy lidí, kteří jsou líní zjistit si na dané téma nějaké informace a tímto chováním ubližují nejvíce sami sobě.

Často právě tito lidé jsou ti, kteří trpí různými zdravotními problémy, polykají mnohé tablety a utrácejí leckdy až nesmírné částky za v základě úplně zbytečnou léčbu pomocí nejnovějších přístrojů. Jen pro srovnání: tyto přístroje, moderní zdravotnické postupy, chemoterapie a další, jsou s námi teprve několik málo let, ještě stále jsou to předměty četných zkoumání a pokusů (ano, každý jsme takovým pokusným králíkem a nikdo nám za to nic nedává, jen zjišťujeme, že čím dál míň máme!)…

zdravé jídloOproti tomuto existují v přírodě řešení, jejichž dostání je zcela nezávislé na naší finanční situaci a naši předci nám po tisíce let dokazovali, že zde jsou. Ano, namítnete možná, že mnoho nemocí se nám podařilo vymýtit (mor jako příklad za všechny)… Musím se však vždy sama sebe zeptat, za jakou cenu? Možná dnes neumíráme na mor, místo něj mezi námi zuří rakovina – rakovina je projev těla, kdy na nás ze všech sil křičí a volá a snaží se nám připomenout.

My však toto volání nevnímáme, nebo se jej vědomě snažíme potlačit. A právě to, co potlačujeme, se k nám stále vrací a čím více tomu nevěnujeme pozornost, tím naléhavějším se volání stává. Nebo obyčejná únava, stres, alergie… Pochybuji, že kdy v historii byl mezi lidmi takový výskyt různých alergií jako nyní. My sami jsme si nechali naše těla navyknout na pohodlí a přestali jsme je přirozeně zocelovat. Dnes jsme přehnaně závislí na hygieně, čistotě, teploučku – na komfortu. Není třeba to nějak měnit, ale uvědomte si to.

Uvědomte si, že doopravdy všechno souvisí se vším. A vaše zdraví s vaším chováním a myšlením zcela nerozlučně. Nemůžete to od sebe oddělit, můžete to pouze ignorovat a stále se trápit jak konkrétními zdravotními problémy, tak nedostatkem peněz na jejich odstranění. Nebojte se připustit si to. Rozhodně vás to nijak neponíží, naopak, můžete se naučit rozumět a chápat, jak funguje vaše tělo a život a vždy nad problémy vítězit. :-)

Tento článek slouží pouze k informovanosti o existenci tohoto způsobu léčby, ve vší stručnosti. V případě zájmu o bližší informace si postačí pouze vyhledat související literaturu nebo zaměřené internetové stránky. Ať budete hledat jakýmkoliv způsobem, vždy něco objevíte. V každém městě dnes ordinují léčitelé, které můžete požádat o informace nebo konzultaci. Cílem článku je však představení možnosti pomoci sám sobě bez závislosti na čemkoliv nebo komkoliv dalším.

autorem všech tří částí článku je Kateřina Polčanová