Desatero krásné pleti – druhá část

Peelingy, masky a čištění

Tento bod dost souvisí i s odličováním, ale zde jde jen o úplné dočistění pleti a její regeneraci. Tvoje pleť taky potřebuje něčím povzbudit. V drogérii si určitě vybereš ze široké škály peelingů a masek, které jsou určené pro problematickou, mastnou i přecitlivělou pleť. Ale i s těmito výrobky bys to neměla přehánět. Peeling nepoužívej častěji než dvakrát týdně a masku také ne. Některé peelingy jsou ale určené pro každodenní používání, proto si vždy přečti zadní stranu výrobku.

Akné

Autor obrázku: UrbaneWomenMag

Vyvaruj se násilnému mačkání beďarů kdykoliv máš po ruce zrcadlo. Mnohdy to děláš neumytýma rukama a zaneseš si tak do pupínku a okolních pórů bakterie. Beďary bys měla vymačkávat opravdu jen v případě bílé čepičky a nutnosti, s umytým obličejem a rukama. Zároveň bys měla mít i odlíčenou pleť, aby se ti do právě vymáčknutého pupínku nezanesl make-up. Nejlepší je při vymačkávání použít kapesníček či ubrousek, aby ses zaníceného místa nemusela dotýkat.

Pozor na pudr

Pokud jsi navyklá nepoužívat make-up, ale pouze pudr, měla by sis na to dát pozor. Nanášení samotného pudru sice nenadělá škodu přes noc, ale tvé pleti to nijak neprospívá. Pudr absorbuje vlhkost, proto tedy bude vysušovat tvou pleť. Docílíš tím i rychlejší tvorby vrásek. Samotný make-up klidně používej, samotný pudr nikdy.

Zdravá i uvnitř

Autor obrázku: CeresB

Aby tvoje pleť vypadala svěže a dokonale, je důležité, abys dodržovala pitný režim. Pokud piješ málo, tvoje pleť bude vypadat unaveně a bude se loupat. Nejlépe pij čistou vodu a omez slazené nápoje. U jídla se nemusíš tolik omezovat, můžeš si dovolit prakticky cokoliv, ale nadměrná konzumace čokolády či kořeněných a pikantních jídel může způsobovat tvorbu akné či větší produkci mazu.

Stres a nálada

U mnoho dívek má pleť vliv i stres a dobrá nálada. Někdy se může stát, že na to bude mít vliv i tvá menstruace.