Každý se jednou dostaneme do věku, kdy se nám nebude lehce vstávat a sedat. Naše klouby přepadne revma, budou opotřebovanější a svaly nebudou sloužit jako dřív. Každý si v takových dobách chce usnadnit život, jak jen to půjde. Jestli máte ve svém okolí seniora, víte určitě velmi dobře, jak dovede špatná pohyblivost omezovat a znepříjemňovat život.

Možná jste si něco podobného vyzkoušeli, pokud jste prožili úraz, nebo nemoc a dočasně jste byli částečně pohybově omezeni. O to lépe se vám do role seniorů vžívá.

Ať tak, či tak, snažíme se našim rodičům, prarodičům nebo nemocným usnadnit pohyb a hledáme pomůcky, které by jim udělaly život bezpečnější a komfortnější.

Důmyslná přísavná madla

Jednou z kvalitních a chytrých věciček patřících mezi pomůcky pro seniory je i přísavné madlo. Podrobně si jej můžete prohlédnout na webové adrese http://www.pomuckyseniorum.cz/prisavna-madla. Zdánlivě nenápadný doplněk kupříkladu koupelny je skutečně velmi užitečný.

Vyrábí se ve spoustě variant, stačí si jen vybrat tu nejvíce vyhovující:

  • zátěžové madlo pevné s bezpečnostním ukazatelem v různých délkách
  • teleskopické zátěžové madlo s bezpečnostním ukazatelem v různých délkách
  • zátěžové madlo s bezpečnostním ukazatelem na vstup a výstup z vany
  • zátěžové madlo s bezpečnostním ukazatelem na vstávání z toalety
  • zátěžové madlo teleskopické s bezpečnostním ukazatelem a se závěsem
  • zátěžové madlo standardní s bezpečnostním ukazatelem s držákem na sprchu
  • zátěžové madlo standardní s bezpečnostním ukazatelem s prodlouženým držákem na sprchu
  • zátěžové madlo standardní s bezpečnostním ukazatelem pro 2 kusy berlí
  • flexibilní klouby z umělé hmoty a další doplňky

Nejenže unesou velkou tíhu, odolají tahu, ale i poskytnou oporu. Patří mezi trend ve vybavení koupelen seniorů. Teleskopické madla se dají prodloužit do jejich maximálních možných délek, držák sprchy si zase dle potřeby umístíte do výšky, která je nejlépe vyhovující. Tyto pomůcky jsou skutečně neocenitelné.

Jednoduché upevnění a možnost změn dle potřeby

Velkou předností přísavného madla s bezpečnostním ukazatelem je právě způsob jeho uchycení. Jednoduše ho připevníte k obkladu, vaně, sprchovému koutu… měnit jeho umístění je možné kdykoli dle potřeby, snadno a také rychle.

Nejen v koupelně a na WC najdou své uplatnění

Koupelna a toaleta ale nejsou jediné místnosti, kde je mohou senioři využívat. Umístit se dají do kuchyně, na chodbu, ke stolu, na dveře, zkrátka kdekoli je potřeba. Postačí dokoupit si drobné doplňky a rozšířit tak možnost jejich upotřebení.

Navštivte webové stránky www.pomuckyseniorum.cz a přesvědčte se sami o možnostech, jak účelně vylepšit domácnost seniorů, aby se jim žilo lépe.