Většina z nás pečlivě volí boty na sport, do podzimních dešťů i na zimní plískanice. Často však poměrně nerozvážně odbudeme výběr obuvi na léto. Na co dbát a čemu se vyhnout, chceme-li mít o nohy dobře postaráno a vyhnout se otlakům či plísním?

Prodyšnost a opora

Na dlouhé chození v horkých letních dnech se skvěle hodí sandály. Noha je v nich volná a dostatečně větraná.

Pořídit si můžete z různých variant a stylů – např. pro využití do města oceníte dámské sandály Rieker. Sportovnější verzí do přírody mohou být pánské sandály Ecco, které jsou kožené, s textilní stélkou a zapínají se na suchý zip. To je předzvěstí pohodlí a pevnosti.

Vždy jsou vhodnější modely z kvalitních materiálů, které se ke zpocené pokožce nebudou nepříjemně lepit a škrtit. Chodidlo, konkrétně klenba, by měla mít dostatečnou oporu.

Nepostradatelné baleriny

Pro letní dny se dobře hodí i baleriny. Vybrat si můžete z různých provedení, od lněných po kožené. Najdete mezi nimi i spojení pohodlí a elegance. Výborným příkladem jsou např. baleríny Tamaris, které mají 1cm vysoký klínek, na kterém se velmi dobře chodí. Jsou vybaveny i vyměkčenou ergonomicky tvarovanou koženou stélkou, která se přizpůsobí chodidlu a zajistí ideální komfort.

Pro pány je vhodné upozornit na vhodnou obuv jako je vycházková obuv Ecco, která je pohodlná, příjemná, složená z kůže a má praktickou vyndavací stélku.

Příjemné plážové obutí

Všemi oblíbené žabky a nejpestřejší pantofle z různých materiálů bychom měli obouvat jen k vodě, na pláž, nebo krátké pochůzky. Pestrá nabídky poslouží jak konzervativním jedincům, kteří upřednostní eleganci, tak jedincům plným rošťáctví a legrácek.

Dopřejte svým nohám v letních dnech příjemné pohodlí a investujte do kvalitních balerin či sandálů. Není nic horšího, než oteklé nohy vedrem, vměstnané do nepříjemných, umělých bot s netvarovanou stélkou.

Zdroj obrázků: Rejnok Obuv