Naučte se lyžovat na trenažéru

0
256
By: Aberdeen Proving Ground
By: Aberdeen Proving Ground

Patříte mezi ty, kdož ještě neumí lyžovat, ale rádi byste se to naučili? Pak nemusíte rovnou na svah, ale naučit se můžete lyžovat na lyžařském trenažéru. Zatím je u nás pouze jeden ve Skiareálu Milovice, a proto je o něj nebývalý zájem.

Na tomto trenažéru se můžete naučit nejen jezdit na lyžích, ale i na snowboardu. Trenažér je určen pro začátečníky, pokročilé, ale i pro profíky. Začátečníci si mohou natrénovat lyžování v uzavřeném prostoru a je úplně jedno, jaké je venku počasí. Výhodou je, že nemusíte nikde mrznout, čekat frontu na vlek, ale prostě hned jedete. Patříte-li mezi pokročilé lyžaře, můžete si své možnosti vyzkoušet bez rizika.

Máte možnost si zlepšit svou techniku pod vedením instruktora. Výhodou je, že máte naprostý klid na to, abyste zvládli to, co byste si rádi na svahu vyzkoušeli, ale jste ovlivněni tím, že kolem vás jezdí ostatní lyžaři a snowboardisté. Vliv na to vše má také počasí a neocitáte se na nebezpečných úsecích na sjezdovce.

Profíci si mohou pod vedením trenéra zajezdit celý den na trenažéru stejně tak, jako by jezdili na ledovci. Výhoda ski trenažéru je ta, že si budete moci zalyžovat pouze ve skupince max. 3 lidí a nemusíte si připlácet za individuální přístup. K dispozici vám je pokaždé instruktor a veškeré vybavení jakou jsou lyže, lyžáky a prkno, vám bude zapůjčeno. Sebou si vezměte oblečení s dlouhým rukávem, kalhoty, helmu, která je pro děti do 18 let povinná.

Při jízdě na trenažéru je nutné dbát pokynů instruktora. Na trenažér nesmíte jít pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek. V celém areálu je zákaz kouření. Na trenažér vstupujete na vlastní riziko a každý z vás zodpovídá za svůj aktuální zdravotní stav a to platí i v případě zranění. V ceně je zapůjčení lyží a snowboardu. Své vlastní lyžařské náčiní můžete mít pouze po předchozí domluvě s personálem, v případě nutnosti vám budou zapůjčeny lyžařské boty a hůlky.