By: Iqbal Osman

Lidské tělo může trpět mnoha onemocněním, které může mít více příčin a různých typů. Jedním z typů může být i onemocnění napadením parazitů, proto bychom se před nimi měli chránit, abychom se mnoha nemocem vyhnuli.

Jak se může parazit dostat do mého těla?

Způsobů, jak se parazit dostane do vašeho těla, je více. Například kontaktem s osobou, která je nějakým parazitem infikovaná, což může být i přenos matky na její budoucí dítě. Stačí opravdu málo, můžete sníst ovoce, které je napadeno parazitem anebo dokonce stačí, když se chytnete objektů, které použil infikovaný člověk, a vy pak budete jíst, aniž byste si ruce řádně umily. Takže si dávejte pozor, když se budete držet v obchodě nákupních košíků anebo když sáhnete na kliku či zábradlí anebo dokonce použijete univerzální ručník.

I peníze mohou přenášet různé parazity. Nebezpečí nákazy hrozí i v případě v kontaktu s živočichy a to zejména, když jste v přímém kontaktu s jejich výkaly. Také bychom se měli vyhýbat konzumaci syrového anebo polosyrového masa. Sami vidíte, že cest existuje mnoho.

Mám v těle parazita?

Parazitů existuje mnoho druhů, proto také existuje velká spousta příčin. Každý parazit je jiný a jejich síla také závisí na tom, jak je velký a akční. Jedním z příznaků, tím nejběžnějším, jsou střevní potíže, jako průjmy anebo naopak zácpy. Samozřejmě, že s trávicím traktem úzce souvisí plynatost a nadýmání. V některých případech se může stát, že se ve vaší stolici objeví krev. Může také nastat bolest v různých oblastech těla, ať už jde o křeče v břiše či bolest kloubů. Jiný parazit zase může vyvolat dráždivý kašel či dokonce zápal plic. Velice časté jsou také ekzémy a různé vyrážky. Samozřejmě, že s příchodem parazita může přijít i zvýšená teplota a únava.

Zbavte se jej účinně

Jelikož jsou v mnoha případech příčiny podobné anebo stejné u více nemocí, je někdy těžké odhalit, že ve vašem těle koluje parazit. Proto někteří lidé preventivně berou jisté sirupy či léky, které by měly předejít parazitům a popř. se jich rychle, ale šetrně k tělu, zbavit. Pokud s tímto problémem půjdete k lékaři, což byste měli, jestli máte některý z výše uvedených příznaků, tak vám doporučí různá opatření, podle toho, jak vážná bude vaše situace. V mnoha případech to lze vyřešit detoxikací těla či správnými léky. Pravdou je, že bychom měli být opatrní, protože někteří parazité nám mohou poměrně hodně uškodit, obzvláště pak, když sami trpíme nějakou nemocí, třeba jako je cukrovka a podobně.

Nepodceňujte parazity vašeho těla, protože i tento malý organismus může způsobit velké problémy.