Zasáhněte, než bude pozdě

0
523

Přibývají kruhy pod očima, tváře padají dolů, zplošťují se a celkově mění svůj tvar. Stejně jako brada a obočí. Na frak ale dostávají i kontury a proporce našeho obličeje. Zkrátka nic moc. Na místě rozhodně je zasáhnout. Raději dříve než později. Ideálně v ordinaci plastického chirurga či estetického dermatologa.

Ten se vás zeptá, co vás trápí a co byste si na sobě přála změnit. Nebo se naopak můžete zeptat přímo vy, co by daný odborník na vás změnil. A on vám sdělí svůj názor. S ním můžete i nemusíte souhlasit, popřípadě společně dospějete k nějakému kompromisu. Mějte na paměti, že skutečně kvalitní dermatolog nechce své klientky zásadně změnit. Jen tu a tam na nich něco poupraví.

Plíživé a nenápadné změny

Kvalitně odvedený zákrok kosmetické chirurgie by totiž v první řadě měl být nenápadný. Žena by po něm měla „jen“ dobře vypadat. I z toho důvodu je vhodné, rozhodnete-li se pro několik zákroků, provádět je postupně. Úkony střídejte zhruba po měsíci. Budete se pak měnit plíživě a nenápadně, aniž by okolí poznalo, že nějaké zákroky podstupujete. Pak si můžete být jisty, že výsledek bude stát za to.

Celková regenerace obličeje

A jaké zákroky podstoupit? Ženám středního věku s mírně povadlou pletí, mírnými mimickými vráskami a větší vráskou na čele dermatologové doporučují celkovou regeneraci kůže. A té je možné docílit několika způsoby.

Vyhladit, omladit a vymodelovat

Zaměříme-li se na obličej jako takový, tak ten je možné celkově vyhladit, omladit a vymodelovat. K vyhlazení a korekci mimických vrásek primárně slouží výplně, ať již se jedná o botulotoxin či kyselinu hyaluronovou. S její pomocí je možné docílit i celkového omlazení v rámci procesů biorevitalizace a redermalizace.

Kompletní anti-agingové ošetření

Jedná se o kompletní anti-agingové ošetření, jež najdete například v portfoliu pražské kliniky estetické medicíny BeautyShape clinic (na internetu hledejte pod odkazem estetická klinika v Praze). Klinika ovšem nabízí i velmi úspěšné liftingové metody, ať již se jedná o mezoterapii, plazmaterapii a plazmalifting, injekční lipolýzu, fotorefuvenaci, niťový lifting nebo obzvláště vyhledávaný 3D niťový lifting bez skalpelu.

Nezapomínejte na základ

Základem úspěchu je samozřejmě prevence. Žena by o sebe měla pravidelně, dobře a s láskou pečovat. Pečlivě se odličovat, používat kvalitní kosmetické produkty, séra a pleťové masky a minimálně jednou za měsíc využít služeb profesionálního kosmetického salonu (hledejte pod odkazem kosmetický salón a kadeřnictví v Praze).

Mějte se ráda

Celkově by se zkrátka tu a tam měla rozmazlovat. Dojít si ke kadeřníkovi, na masáž, do fitness centra, na pěkný film do kina, nebo jen tak sladce lenošit. Zkrátka se mít ráda. To se totiž počítá ze všeho nejvíc.