Pružná a zdravě vypadají pokožka je snem téměř každé ženy. Ne vždy ale kůže vypadá podle našich představ. Postupem času pokožka ztrácí svou pružnost. Důvodů může být několik, například hormonální změny, přibývající věk nebo genetika. Podívejme se, co na pružnost naší pokožky negativně působí a jak s tím bojovat!

Za ochablou pleť může i hubnutí

Jíme zdravě, cvičíme a snažíme se shodit přebytečná kila. Ať už kvůli zdraví, nebo pro lepší sebevědomí. Klesající ručička na váze s sebou ale často přináší i nepříjemný vedlejší efekt- povadlou pokožku. Při přibírání se totiž naše kůže napíná. U hubnutí už se ale často do své původní podoby nevrátí. Zvlášť pokud hubneme rychle a ve vyšším věku.

Stárnoucí pleť ztrácí pružnost

Přibývající roky a povadlá kůže jdou často ruku v ruce. Stárnutí pleti je přirozený proces, který zastavit nemůžeme. Tělo postupem času produkuje méně kolagenu a elastinu, které se nejvíce podílejí právě na pružnosti naší kůže. Pokožka se tudíž ztenčuje a ztrácí elasticitu. Proces stárnutí kůže ale můžeme výrazně zpomalit pomocí nejmodernějších metod estetické medicíny!

Zkuste Magický lifting

Ztracenou pevnost pleti lze lehce získat zpět. Ať už byl důvod jejího povolení jakýkoli. Dermatologové z Kliniky estetické medicíny Mediestetik v Praze pracují například s takzvaným magickým liftingem mezonitěmi! Procedura stimuluje naši pokožku k tvorbě kolagenu. Kůže je tak viditelně zpevněná a omlazená.

Efekt vydrží až tři roky

Aplikace mezonití je miniinvazivním zákrokem. Po ošetření působí síť z mezonití v pleti jako opora. Zhruba po půl roce naše tělo nitě odbourá, zůstane po nich ale kolagenová vrstva, která naši pleť vypíná a bojuje s opětovným ochabnutím pleti. Dermatologové nám můžou pomocí liftingu ošetřit i ruce, dekolt a další části těla.