Autor obrázku: Nisha A

Dokonalá pleť je vždy základem. Proto je velmi důležitý péče, bohužel se zde ale uplatňují faktory jako např. genetika nebo věk. Do této problematiky by se dali zařadit i rozšířené póry, které jsou hodně ovlivňovány genetikou, ale dají se ovlivnit. Rozšířené póry se nejčastěji objevují u mastné pleti.

Důvodů, proč máš rozšířené póry, je hned několik. Pokud jíš hodně tuků, organismus si s nimi poradí velmi těžko a někudy je musí vyloučit. Velkým důvodem tedy může být to, co jíš. Proto se snaž omezit tučné výrobky, tučné maso a smažené a uzené výrobky.

Pokud jsi závislá na vymačkávání bujících beďarů a černých teček, má to velký vliv na vznik rozšířených pórů. Zkus omezit násilné vymačkávání a beďary mačkej jen v případě bílé čepičky a nutnosti. Ostatní nedostatky zakryje dobrý make-up a korektor.

Rozšiřování pórů může pomoct i používání nevhodné kosmetiky. Zkus se vyvarovat používání deseti pleťovým vodám za den a velkým nánosům krému na noc, pleť se v noci potřebuje čistit.

Pokud máš opravdu velmi rozšířené póry, měla bys zkusit navštívit dermatologa. Můžeš si zajít ke kosmetičce, která ti pleť hodí do pohody a doporučí ti výrobky a cenné triky, které budou tvé pleti vyhovovat a nebudou jí více škodit.

U mastné pleti je velmi důležité pleť čistit večer i ráno, důkladně ji odličovat a starat se o ni. Pravidelně používej peeling a zkus jednou za čas obličej napařovat. Stačí mít v hrnci horkou vodu, naklonit nad ní hlavu a přes hlavu si hodit ručník. Dobrý na napařování je i heřmánek.

Mezi domácí triky jak na rozšířené póry patří potírání obličeje citrónovou šťávou. Nezapomeň poté svůj obličej opláchnout.

Při líčení bys neměla zapomínat na bázi pod make-up, aby se tvé póry ještě více neucpávaly. Nezapomeň také na pravidelnou hydrataci.