Správné holení

Autor obrázku: willy schmidt

V dnešní době je holení přímo nutností, navíc v létě. Není nic ošklivějšího, než když ženě lezou z oblečení nebo z plavek neposedné a nezkrocené chloupky. Každá žena chce mít krásné, svůdné a přitažlivé nohy.

Holení ale nekončí pouze přejetím žiletky po kůži, i zde se můžete dopustit spousty chyb, které budou v plavkách nebo v sukni vidět a také nebudou vypadat zrovna dvakrát hezky.

Hodně žen si neví rady s tím, jestli se holit ráno nebo večer. Je to v podstatě jedno, ale nejlepší je holit se večer při sprše, hlavně v létě. Kdybyste pak totiž vyšla na sluníčko, mohlo by se stát, že by pokožka mohla přehnaně reagovat, naskákala by vyrážka anebo by se mohly objevit pigmentové skvrny. Ani jedno určitě není nejpříjemnější. Samozřejmě ale záleží na každém, co mu více vyhovuje.

Nelze vybrat, jaký způsob holení je ten nejlepší, protože všechny mají něco do sebe, ať už výdrží nebo pohodlím. Zároveň se ale ani o jedné nedá říct, že je špatná. Způsobů existuje opravdu mnoho, proto opět záleží hlavně na tom, co kdo má rád.

Žiletka

Holení žiletkou je asi nejčastější a nejlepší pro začátečnice. Žiletky jsou lehce dostupné a můžete si vybrat jednorázové anebo žiletky s výměnnou hlavicí. Doporučuje se kupovat si spíše pánské žiletky, protože jsou přizpůsobené tvrdším chloupkům, dámské spíše těm jemným, proto by třeba intimní partie nemusely oholit tak dobře. Jednorázové stojí míň, okolo 20 až 100 korun, ale více se vyplatí ty s výměnnou hlavicí, kde se dají jen vyměňovat žiletky. Navíc je to pohodlnější.

K holení ale nepotřebujete jenom žiletku. Měly byste si pořídit i pěnu na holení, aby oholení bylo co nejhladší, a dále i hydratační krém po holení. Pokud se ale třeba někam balíte a budete se tam chtít holit, v nouzovém případě postačí místo pěny i sprchový gel. Nedoporučuje se používat mýdlo, které pokožku vysušuje, a tedy by jí více uškodilo.

Žiletka by k holení měla být opravdu ostrá. Pokud není, vyměňte ji. Pokud použijete tupou žiletku, museli byste po místě přejíždět vícekrát a pokožku byste tím dost podráždili. Navíc se může lehce stát, že neoholíte všechny chloupky.

Holte se rovnými tahy proti směru chloupků. Jedině tak budete mít hladkou pokožku. Kdybyste je holila po směru, zůstalo by tam nepříjemné strniště. Pokud máte problémy se zarůstajícími chloupky na intimních partiích, dělají se vám ošklivé červené pupínky, holte se zde spíše po směru chloupků. To by mělo zabránit zarůstání.

Po oholení opláchněte místo vlažnou vodou a namažte se hydratačním krémem po holení. Nejlepší jsou ty univerzální, nejsou parfemované, ani nemají žádné extra účinky. Důležité je, aby dobře hydratovaly. Na krém rozhodně nezapomínejte, protože jinak by vám mohly naskákat ošklivé pupínky, které svědí a pokud je rozdrápete, mohou se rozšiřovat dále.

Autor obrázku: Ashley Campbell

Epilace

Další velmi známou metodou je odstraňování chloupku i s jeho kořínkem. Je to velmi důkladná metoda, ale mnohem více časově náročnější a bolestivější. Výhodou ale je, že hladká pokožka vydrží až pět týdnů. Než se vytvoří nový kořínek, tak to chvíli trvá, po dvou až třech týdnech začíná chloupek znovu růst.

Hodně dívek se holí pomocí epilačního strojku, což je jeden z nejbolestivějších způsobů epilace. Bolest ale jde zmírnit přiložením ledu na místo, které chce oholit, těsně před holením. Místo to znecitliví a nebude to tolik bolet. Hladká pokožka vydrží kolem tří týdnů.

Dále existuje i pěnová epilace, která ale není o moc méně bolestivá.

Krém

Odstraňovat chloupky můžeme i speciálním krémem, který obsahuje chemické látky a tím ničí chloupek. Krém naneseme na dané místo a po době, která je napsána na obalu, chloupky setřeme speciální špachtličkou, která je k balení přiložena. Není na škodu před použitím krému ho vyzkoušet na menší ploše, jestli se nevyskytne alergická reakce nebo podráždění.