Stres

0
319
Autor obrázku: Francesco

Stres

Jak zvládat stres? Tohle je určitě otázka kterou si pokládá každý z nás, ale v dnešním světě je to velmi složité.

V první řadě bychom se měli snažit vyhnout stresu. Moc dobře to při dnešním zaměstnání a strachováním se co a jak bude nejde, vlastně jsme ve stresu každý den, aniž bychom o to věděli.

Další věcí je správná strava, neměli bychom konzumovat moc tučná jídla, která nám nedělají dobře. Měli bychom se zaměřit spíše na libové maso jako je kuře, krůta nebo ryba a také vyvážený poměr ovoce a zeleniny a v neposlední řadě pitný režim.

Je mnoho lidí, kteří takovouto životosprávu nedodržují, ale kdo nám má poradit jak nejíst to co nám chutná ale zabíjí nás to? To nám nikdo nevysvětlí. Musíme se sami zaměřit na to, co chceme dosáhnout, stanovit si cíl, zocelit svou vůli a pokusit se změnit životní styl.

Autor obrázku: Francesco

Na to abychom mohli žít krásný, dlouhý a zdravý život bychom nesměli kouřit, pít, jíst přemíru smaženého a sladkého, mít dostatečný pitný režim a v neposlední řadě se nestresovat, ale copak to v dnešním světě je vůbec možné?

Ano, možná je to možné, musíme si sami v sobě srovnat co je naší prioritou, jestli je to práce nebo zdraví, jídlo, nebo dlouhý život. Tohle když si všechno řekneme tak můžeme opravdu zjistit, co je pro nás prioritní. Lidé se stresují, protože není příznivá finanční situace, a proto mnoho z nás chodí do práce od nevidím do nevidím. Mnoho lidí má i více než jednu práci, jen aby uživili svou rodinu a tohle je pro člověka opravdu stresující, musí s tím bojovat každý den a nic jiného mu nezbývá.

Možná bychom si mohli říci ano, dokážeme jíst zdravě, přestat kouřit, pít alkohol ve velké míře, nepít kávu a dodržovat pitný režim, ale nikdy se nezbavíme stresu, pokud se nenastolí celkově jiný pořádek a lidé budou moci do práce chodit, protože je to bude bavit a ne protože musejí vydělat peníze na měsíční náklady. Toto vše je s tím spojené.

Povolte aspoň na chvilku uzdu, situace se nikdy nezlepší, ale musíte si udělat čas na sebe, odreagovat se a uvolnit se, aby jste nemysleli na starosti, které máte. Sbalte se v pátek a odjeďte na každý víkend někam do přírody se odreagovat a hoďte starosti za hlavu a uvidíte, jak moc se vám uleví a jak vám hned bude lépe.