Pro zdraví a život bez bolestí jsou schopni udělat téměř cokoliv. Lidé berou léky, chodí na operace anebo zkoušejí zázraky přírody v podobě bylinek. Existuje mnoho druhů, jak se vyléčit, na jiné onemocnění jsou jiné triky. A mezi takový trik patří i kineziologické tejpy

Co to jsou kineziologické tejpy

Kineziologie se řadí jako jedna z metod alternativní medicína, která se zabývá studie svalů a celkově pohybového ústrojí. Cílem tohoto směru je udržování zdravotního stavu pomocí svalstva. Princip je založen na tom, že každý sval je napojen na jinou část lidského těla, čímž jsou nejčastěji orgány. A pokud budou dobře pracovat svaly, tak budou dobře pracovat i tyto svaly. A právě kineziologické tejpy slouží jako pomůcka k tomu, jak svaly zbavit bolesti a udržovat jejich správnou činnost.

Proč využívat kineziologické tejpy

Kineziologické tejpy se používají jak při rehabilitacích, tak i ve sportovní medicíně a někdo je využívá i jako prevenci. Ale nejčastěji se využívají při bolestech právě svalů či šlach, při bolestech páteře nebo při bolestech po úrazech kloubů, ale také při onemocnění jako je tenisový loket či syndrom karpálního tunelu. A jako prevence slouží ke správnému držení těla. Navíc jde o velice praktickou věc, protože tejp si nalepíte na místo, které vás zrovna trápí, anebo si můžete polepit všechny klouby, a přesto nebudete nijak omezování. Navíc to pod vrstvou oblečení půjde ani poznat. Existují tři základní barvy těchto tejpů, jsou to modrá, černá a růžová. A často je využívají i profesionální sportovci.

Náš tip: Sháníte zdravotnické vybavení – stetoskopy, fonendoskopy, sady na šití, či zdravotní obuv a oblečení? Vše nakoupíte v pohodlí domova na stránce www.infinitemedstyle.cz.

Na jaké principu jsou založeny?

Jeden z principů fungování kineziologického tejpu je to, že svaly uvádí do jejich normální polohy. Kromě toho uvolňuje nahromaděnou tekutinu, čímž rozpustí otoky a podobně. Také dokážou uvolnit napětí ve svalech, čímž se lze předejít křečím. Mají podporovat správné prokrvování těla, což nepomáhá jen svalům, ale na celé tělo.

Kde kineziologické tejpy zakoupit?

Kineziologické tejpy jsou již oblíbenou pomůckou, kterou si lze jednoduše objednat na internetových stránkách tejpovani.cz, ale určitě je seženete i v normálních kamenných obchůdcích, cesta k nim není těžká. Často bývají daleko levnější než nějaké léky, které vám předepíše váš ortoped.

Kineziologické tejpy jsou pomocníkem pro mnohé lidi, tak proč byste je nevyzkoušeli i vy?