Právě nyní je to období, kdy se všichni snaží hubnout do plavek. Motivací k hubnutí by ovšem neměla být pouze touha dobře vypadat, snažte se upravit svou hmotnost pro zdraví. Nadváha je příčinou mnoha onemocnění, zdravá hmotnost je základem zdravého těla. Nemusíte se kvůli ní ovšem zase až tolik omezovat. Zhubnout lze zdravě a zábavně.

Vážně není nutné začít se věnovat šíleným sportům, nebo chodit každý týden třikrát do posilovny. Úplně postačí chůze a zábavné aktivity, jako například in-line bruslení.

In-line bruslení nejen pro spálení kalorií

Víte, že intenzivním bruslením spálíte za hodinu 683 kalorií? Samozřejmě záleží na tělesné konstituci, čím jste větší, tím více spalujete. In-line brusle jsou každopádně díky tomuto číslu perfektní alternativou k běhání, které spousta lidí považuje za trochu nudné, navíc je namáhavé na klouby. Bruslení je hladký a rychlý pohyb, který vás bude bavit. Zapojují se při něm všechny svaly, kromě toho se jedná o kardio cvičení, posilujete tedy kardiovaskulární systém. A zpevní se vám svaly dolní části těla.

Jak začít a kam chodit bruslit?

Žádné brusle nemáte? Tak si je pořiďte. Obyčejné modely, které jsou pro začátečníky více než dostatečné, pořídíte kolem dvou tisíc korun. Jestliže doma máte starší brusle, možná vám postačí pořídit nová kolečka na in-line brusle. Do začátku přijde vhod i helma a chrániče loktů a kolen. Vůbec se za ně nestyďte, ba naopak. Chránit se není ostudou.

Téměř v každém středně velkém městě dnes najdete nějakou cyklostezku, ty jsou na bruslení ideální. V některých městech mají i hřiště na inline hokej. V podstatě vám postačí jakákoliv rovná vyasfaltovaná plocha, silnicím se ovšem raději vyhněte. Po chodnících byste také jezdit neměli, hrozí srážka s chodci. Využít se dají taktéž stezky v parcích. Až budete zkušenější, nic vám nebrání vydat se na nějakou delší cyklostezku.