Jak dokáže sloužit kosmetika

0
235

Kosmetiku používá každý z nás, protože kosmetika je věcí každodenní potřeby. Spousta z nás si pod pojmem kosmetika představí kosmetiku dekorativní, což znamená líčidla. Ovšem do kosmetiky se řadí i mýdla, sprchové gely, šampony, zubní pasty, gely na vlasy, laky na vlasy, krémy a to jsou věci, které skutečně používá denně každý z nás.

Co dokáže kosmetika?

Kosmetika nás dokáže zbavit nečistot, ochránit před známkami stárnutí, dokáže nás osvěžit, ochránit před slunečními paprsky, někdy dokonce i vyléčit, jedná-li se o kosmetiku, která má v sobě léčebné účinky, kosmetika nás dokáže provonět a zanechat na nás příjemné pocity a v neposlední řadě samozřejmě zkrášlit.

Někdo z nás má doma kosmetiky poskrovnu, někdo naopak má přípravky na vše možné i nemožné a spousty z nich ani nevyužije . Bez kosmetiky si však svůj život dovedeme jen těžko představit, a to ať už jsme muž, žena, či dítě.

Každý jedinec kosmetiku používá, pokud se tedy neřadíme mezi lidi, kteří žijí na ulici. Spousta z nás nosí některé kosmetické přípravky neustále při sobě. Ženy většinou mají v kabelkách dekorativní kosmetiku, čistící ubrousky, jelení lůj a hlavně vůni, kterou dle potřeby použijí.

Muži potom nosí při sobě většinou kuličkový antiperspirant a také samozřejmě nějakou tu vůni. Muži je na rozdíl od nás většinou vozí v autě, my ženy je nosíme v kabelce. Pro děti pak máme při ruce vlhčené ubrousky, abychom jim kdykoliv mohly otřít ruce a pusu.

Kosmetika je tedy součástí každého z nás. Dekorativní kosmetika je spíše součástí žen, ale i muži jí začínají používat a možná přijde i doba, kdy se stejně jako ženy, budou líčit i muži. Nejednou jsem se setkala s mužem, jenž měl černě nalakované nehty, nebo černě namalované oči a rozhodně to neznamenalo, že by byl gay.