Zaměřeno na vlasy: Máme odpovědi na všechny vaše otázky!

0
235

Jsou po zimě vaše vlasy unavené, bez lesku a na pohled nezdravé? Topná sezóna jim dala pěkně zabrat a teď nevíte, jak jim znovu dodat život a lesk? Inspirujte se triky profesionálních kadeřníků!

Proč jsou vaše vlasy zplihlé a nepoddajné?

Nejčastější příčinou zplihlých a nepoddajných vlasů je jejich přetěžování vlasovou kosmetikou. Zkuste střídat šampóny a pečlivě všechny kosmetické přípravky oplachovat. Můžete zkusit také detoxikační šampón, který by měl vlasy zbavit veškeré zátěže.

Jak pečovat o suché vlasy?

Příčinou suchých vlasů je nedostatek hydratace. Proto jim dopřejte přísun dostatku hydratace a živin. Dodržujte pitný režim, pravidelně jim dopřejte výživnou hydratační masku. Můžete zkusit také domácí recepty – hodinu před mytím do vlasů vetřete olivový olej smíchaný s medem a syrovým vejcem.

Co s roztřepenými konečky?

Odpověď se vám líbit nejspíš nebude, ale nejspíš už ji tušíte. Ostříhat! Zastřihnutím roztřepených konečků dáte vlasům šanci, aby dorostly do krásy. Ač se vám snaží reklamy namluvit, že některé přípravky vaše vlasy spasí, nevěřte jim. Roztřepené konečky jsou zpravidla již mrtvou částí vlasu, a pokud se jí co nejdříve nezbavíte, mohou napáchat další škody. Uvidíte, jak po zastřihnutí vaše vlasy ožijí!

Tip: Konečky je třeba zastřihávat pravidelně podle toho, jak rychle vaše vlasy rostou. Zastřihnutí zvládnete i sama doma, ale určitě si pořiďte kvalitní kadeřnické nůžky.

Jak často si mám mýt vlasy?

Příliš časté mytí vlasů způsobuje jejich vysušování a zmaštění kořínků. Proto doporučujeme mytí omezit na maximálně jednou či dvakrát týdně. Pokud se vaše vlasy rychle mastí, zkuste vyzkoušet suchý šampon ve spreji – pohltí přebytečnou mastnotu, dodá vašim vlasům objem a pomůže vám předejít přetěžování vlasů častým mytím.

Tip: Nezapomeňte, že je třeba vlasy každý den pečlivě vykartáčovat. Zbavíte je přebytků kosmetických přípravků, rozprostřete maz a ochráníte je před lámáním.

Jak o své vlasy pečujete vy?