Křečové žíly jsou problémem, kterým trpí ženy i muži. Objevit se mohou v každém věku, protože mají mnoho různých příčin. Vzniknou jako následek obezity, kvůli genetickým dispozicím, protože příliš namáháte nohy dlouhým stáním, často jimi trpí ženy v těhotenství. Jakmile se objeví, musí započít efektní léčba! Jak vyhrát boj a zbavit se jich?

Prevence je důležitá pro každého

De facto každý člověk je vznikem křečových žil ohrožen, současně má stejné šance, jak proti nim bojovat. Je důležité udržovat tělo v dobré kondici a pravidelně se hýbat. Už jen dlouhé procházky výrazně zamezují vzniku „křečáků“. Věnujte se také běhu či jízdě na kole. Pohyb je důležitý z toho důvodu, že při něm dochází ke stahování svalů, což má za následek podporu správného průtoku krve v žilách. Skvělou prevencí je také pravidelné sprchování nohou studenou vodou. Pokud kouříte, přestaňte s tím. Omezte také konzumaci tučných jídel.

Boj lze vyhrát poměrně snadno

Když půjdete k lékaři, doporučí vám kompresní punčochy. Fungují jako dočasné řešení, jejich nošení také není nic příjemného. V závažnějších případech je nutné se podrobit operaci, při které dojde k odstranění žil. Ale ani ta není finálním řešením. Křečové žíly se pravděpodobně po čase objeví znovu. Mezi účinné metody, jak se jich zbavit, patří použití síly přírody. Oblíbený je gel Varikosette, který obsahuje kombinaci výtažků z aloe vera, zlatobýlu, kořene listnatce pichlavého a citronové kůry. Nachází se v něm také blahodárný arganový olej. Aplikuje se na pokožku a přináší výrazné uvolnění a pocit lehkosti nohou. Potěší, že se dá aktuálně sehnat s 50% slevou. Koupíte na kalamara.com.

Co ještě musíte vědět?

Jestliže máte křečové žíly, musí vás vyšetřit lékař. Některé stavy jsou dokonce život ohrožující. Hrozí totiž, že v žilách vznikne sraženina, která vás může ohrozit na životě. Rozhodně to nepodceňujte!